Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obsesja symetrii przy nerwicy natręctw

Rekomendowane odpowiedzi

Siema! Zacznijmy od tego kim jestem. Mianowicie mam 14 lat , jestem chłopakiem. Ucze się dobrzę , jestem aktywny fizycznie. Rok / 2 lata temu pojawiły się u mnie dziwne zachowania. Zaczęły mnie denerwować rzeczy zupełnie pospolite. Niesymetrycznie zawiązane sznurowadła , krzywo ułożone buty. Nie wiem skąd się to wzięło , ale bardzo daje mi to w kość. Walczę z tym jak mogę , ale wiem , że jestem w szambie. Najgorzej jest jak chce się na czymś skupić , a głupia , chamskie natręctwa akurat wtedy najbardziej nacierają. Czy może wypowiedzieć się tutaj ktoś kto walczył z tą chorobą? Czuje się jakbym był jedyną osobą na świecie która ma takie problemy...

Witaj Szofu. Jest taki watek *Walka z nerwica natręctw myślowych* zalozony przez Marciochę.Zamieścilam na niej wiekszośc informacji na temat jak sobie radzić z myślami natrętnymi, jakie udało mi się zebrac w internecie, w książakach i z jakich sama korzystałam.Poczytaj sobie i wybierz sobie sposób( sposoby) najbardziej Ci odpowiadające, najprostsze i zacznij je konsekwentnie, ze zrozumieniem stosowac. Nie walcz z przymusami, gdyz wtedy ich energia wzrasta.Trzeba dac im przyzwolenie , by mogly przez nas *przejść*. Stawianie im oporu., walka z nimi to jak budowanie tamy przed nimi.A wiadomo, ze gdy wody za tamą zbierze się zbyt dużo, moze przerwac tamę.To samo odnosi sie do tam stawianych na drodze myśli. Nie jestes jedyna osobą na świecie.Podobno osoby z natręctwami myślowymi stanowią ok.2% calej populacji. Musisz nauczyć się takiej ROWNOWAGI, nie próbowac być ani perfekcyjnym ani bałaganiarzem we wszystkim co robisz.Włącz na luz..Gdyby było Ci trudno i chcialbyś pogadac napisz na gg 12486171.Pozdrawiam.