Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe osłabienia, ból przepony i drżenie kończyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . nie wątpie, że był podobny temat.. ale może nie do końca taki sam. Problem dotyczy nie mnie, ale mojej dziewczyny. Od dwóch dni (zauważalnie) miewa problem, który objawia się nagłym osłabieniem - mówi mi że sie słabo czuje, boli ją przepona, po czym musi gdzieś usiąść i widze jak jej się oczy zamykają.. jak coś do niej powiem, nagle odmula i udaje że jest ok - ale nie jest.. następnie drżą jej nogi, bądź ręce . nie wiem co się z nią dzieje i się o nią martwie, a ona oczywiście mówi że nie pójdzie do lekarza.. miałem sytuacje, która się objawiła tak jak to opisałem wyżej, tylko że skończyło się omdleniem - padła na ziemie.. oddychała normalnie, później lekko się trzęsła.. mówiłem do niej cały czas, zaraz się tak jakby przebudziła.. miała powiększone źrenice i była blada. proszę pomóżcie mi jakoś . z góry dziękuje : )

Powinna iśc do lekarza ....może to być spadek poziomu cukru ,problemy z tarczycą ,elektrolitowe zaburzenia , objawy neurologiczne ,ciąża ....ha ha ha ha ....i tysiące innych .Niech chociaż zrobi podstawowe badania z krwi i idzie z tym do lekarza .

Może byc to też atak padaczki---nie wiadomo.Trzeba to sprawdzić robiąc odpowiednie badania.Może ciąża...Kto to wie.Trzeba zrobić bad, krwi: OB,morfologia z rozmazem,Poziom elektrolitów, cukru,Tsh,ft3,ft4.Z wynikami natychmiast do lekarza !!!!!Nie zwlekać.Jak te wyniki dobre,to EEG.

Nie rozumiem jak mozna sie bać iść do lekarza?Przecież wtedy wszystko się wyjaśni.Po co sie moze niepotrzebnie martwić i gdybać.Wez kobietę na bad. krwi - wyniki będą w tym samym dniu.A na drugi dzień ją zarejestruj do doktora i żadnych sprzeciwów nie słuchaj.