Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bolesne kołatania serca i wzdęte nadbrzusze po grypie

Rekomendowane odpowiedzi

Hey,chcialam sie podzielic z wami moim problemem ,poniewaz nie moge sobie poradzic z tym.Kiedy zachorowalam na grype pojawily sie problemy ze serduszkiem.Trwa to juz jakis czas.Codziennie odczuwam bolesne kolatania serca.Do tego mam bardzo wzdete nadbrzusze od razu pod mostkiem,tam gdzie jest chyba przepona.Ogolnie boli mnie to miejsce kiedy leze na boku.Naj dziwniejsze jest to ze wczoraj cisnelam sobie to miejsce pod mostkiem kilka razy i odrazu pojawily sie kolatania serca,jedno za drugim.Czulam jakby jelita mi sie przewracaly i cos naciskalo mi na serduszko.Tak samo jest jak leze na boku czuje jakis opor na serce w dolnej czesci.Nie wiem co mam robic juz.Wiecej tych kolatan jest jak leze zwlaszcza wieczorem.Od kiedy zachorowalam budze tez sie codziennie okolo 4-5 nad ranem,spocona,czuje kolatania i ciezko mi zasnac.Kiedy zasne i obudze sie rano to bola mnie lydki jakby byly spiete.Czy ktos mi moze pomoc,bardzo sie boje!!!Prosze!!!

Myślę,żw jak najprędzej powinnaśc uda się do lekarza, na początek do internisty ( dobrego ), a on zdecyduje, czy musisz iśc do kardiologa. Dolegliwości jakie opisujesz mogą świadczyc o zabyrzeniach rytmu serca, ale to można stwierdzic tylko specjalistycznymi badaniam.

*4* bez przesady nie strasz, jakby miało być coś groznego to by dawno wyszło a co ma wspólnego wzdęty brzuch z sercem ( no może ma , ale nie jest to zagrożenie życia) , jak ktoś szuka pomocy lekarskiej przez internet to nie jest z nim tak zle a jeżdżenie na dyżur do szpitala jest lekką przesadą i nadużyciem ( jakby wszyscy chcieliby jeżdżić do szpitala z wzdętym brzuchem to by się * zapchał * szpital ). Nasza służba zdrowia długo nie będzie wydolna gdyż co niektórzy za bardzo wymagają od niej i żądają wszystko i szybko za darmo - takie jest moje zdanie przy okazji wypowiedziane.