Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Mary10 masz rację z tym szukaniem igły ,ponieważ u mnie badania tez wychodzą w normie,echo serca też dobrze. Na ogół lekarze jak nie ma patologi serca nie zagłębiają się dlaczego tak się dzieje.U mnie zaczęło się nagle więc uważam że jest coś co powoduje te zaburzenia rytmu.Ostatnio czytałam gdzieś że nawet refluks może powodować skurcz dodatkowe. AS12 jak będziesz po wizycie napisz co i jak.mnie na duszności pomaga tez spacer może wybierz się z córeczka dotlenisz się trochę i na chwile odstresujesz.

Ra, myśle ,ze u każdego arytmia przychodzi nagle bo jakby mogło być inaczej . Tak zgadza się ,ze refluks,tarczyca czy bakterie w żoładku mogą powodować skurcze ale też wiem ,ze po wyleczeniu tychże dolegliwości skurcze dalej są . Moja koleżanka wycięła sobie tarczyce , pęcherzyk żółciowy też ma arytmie i to miało byc przyczyną arytmii i nic nie pomogło jak ma tak ma ale jeżeli ktos ma takie doledliwości to trzeba je leczyc niezależnię czy skurcze przejda czy nie.

Dziewczyny wrocilam od lekarza,Holter ma się tak:230 pojedynczych komorowych:-) i nic poza tym!!!!!!!!!!!! Czyli leczenie rytmonormem przyniosło efekty,na moje duszności dostalam psychotropek coaxil i na noc afobam,ten pierwszy przynosi efekt po miesiącu mam nadzieje ze dożyje,ze się nie udusze,te duszności to jakaś masakra co głębszy oddech to większa duszność,jak nie urok to sraczkaaaaaaaaaaaaaa:-)

Ra ty masz nad komorowe wiec one nie SA takie groźne jak komorowe ale równie męczące,ja tez teraz nie biorę systematycznie tylko jak czuje ze nie dam rady to biorę,betaloc muszę ze względu na wysoki puls a rytmonorm raz dziennie albo wcale,ty jeżeli nie czujesz tych skurczy to nic nie bierz bo leki te skurcze wyciszają ale ich nie leczą,tez mam obawy ze zażywam ten rytmonorm ale pani dr twierdzi ze jest bezpieczny i spokojnie mogę brać,jezeli dajesz rade bez leków to tak trzymaj może tobie się uda:-) a jak wrażenia lepsza pani dr?

To nie jest tak że ja nie czuję skurczy ponieważ w ciągu minuty odczuwam ich sporo np.wczoraj jak pani kardiolog robiła mi EKG wyszły 4 skurcze. Powiedziała mi że przy moich nadkomorowych mogę brać tylko wtedy kiedy czuję że jest ich naprawdę dużo.Dostałam również nowy lek -Metocard,nie wiem nic o tym leku lecz mam nadzieję że jest lepszy od poprzedniego ,ponieważ po tamtym miałam straszne bóle głowy i zawroty.Co do pani doktor to jestem o tyle zadowolona że wytłumaczyła mi bardziej na czym polegają te skurcze,odpowiadała chętniej na pytania niż poprzedni lekarze u których byłam i nie czułam że wywołuje to niej uśmiech na twarzy ,tak jak u poprzednich kiedy zadawałam ważne dla mnie pytania.Najchętniej to wolałabym całkowicie zrezygnować z tych lekarstw ponieważ mam wrażenie że niewiele pomagają a więcej mają skutków ubocznych.OJ żeby się tak dało.Napisz co tam u ciebie jak z dusznościami lepiej.

I tak musimy trzymać,po prostu je ignorować.Co do Holtera to pani doktor powiedziała że mam zrobić jeśli poczuję że gorzej się czuję.Od maja miałam robione już dwa takie badania i stwierdziła że nie ma sensu robić trzeci raz. Zauważyłam że piszesz też na temat*Jak sobie radzić przy dodatkowych skurczach* może i ja kiedyś odezwę się lecz na razie to tylko sobie podczytuję. Wiesz podpytałam wczoraj panią doktor i dowiedziałam się że jest mnóstwo młodych ludzi którzy maja takie dolegliwości jak my,to chyba jakaś plaga cywilizacyjna.