Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Co do kąpieli to raczej nie u mnie odpada ponieważ nasila skurcze,lepiej się czuję po prysznicu.Ból raczej tak ale zazwyczaj prawej ręki natomiast pieczenia nie.Zmierzyłam dziś ciśnienie i aparat pokazuje normalne a mnie strasznie boli głowa,mdłości i dreszcze i zawroty głowy.Mąż zrobił mi kawę i napiłam się parę łyków i muszę przyznać że ból głowy trochę miną ,więc to chyba coś z ciśnieniem się dzieje.

Witaj,tak slyszalam o tej chorobie,ale na pewno jest u mnie wykluczona ponieważ raz w miesiącu robię sobie badania tzw chemie czyli magnez potas żelazo i wapń,i wszystko w normie a przy teżyczce są bardzo zaniżone.jeżeli nie robilas tych badan to zrób koniecznie,juz nie mogę się doczekać mojej dzisiejszej wizyty bo bardzo mnie od soboty piecze nad piersiami i mam nadzieje ze to tylko z nerwów:-) teraz mam tak ze puls niski a skurczy dużo więcej,tak mniej więcej ile masz w ciągu godziny lub minuty?

Co do leku to nie znam ,ale wpisz w wyszukiwarkę i na pewno ktoś coś pisze na temat tego leku.Jeśli chodzi o te badania z krwi czyli magnez potas wapń to ja tez miałam robione ostatnio i wszystko dobrze natomiast dziewczyny piszą że one też miały w normie dopiero jakaś próba tężyczkowa pokazała małą zawartość w mięśniach.Skurczy mam dużo ,nie liczę ponieważ nie chce się nakręcać.Ten lek chyba jak nazwa mówi to przywraca prawidłowy rytm serca,czyli coś podobnego do mojego Isoptinu.

Wiesz na razie to jestem taka pobudzona tym nowym lekiem ,nie Lubie zmian i leków,ze sama nie wiem,we wtorek mam holtera to zobaczymy ile jest tych komorowców,zauwazylam tylko ze te szarpnięcia czyli nasze skurcze SA jakby słabsze,nie jest ich mniej ale siła w odczuciu jest slabsza,Ja się naprawdę zastsnawiam czy mam po kolei w głowie bo zamiast się cieszyć ze jest nowy lek to ja oczywiście juz czekam na skutki uboczne:-) a ty jak tam dzisiaj?

Po betalocu mam bardzo niskie nawet 90/50 i puls tez się obniżył,ale tym generalnie się nie martwie bo lepiej mieć niskie niż 150/102 tak jak kiedyś miałam,pieczenie przeszło ale te skurcze dzisiaj wala jak z armaty,chyba z tych emocji ze mam ten nowy lek ,mam nadzieje ze to się w końcu wyciszy bo juz szlak mnie trafia,fizycznie się czuje ok ,mdłości przeszły,ale ilość skurczy bez zmian:-) napis z proszę czy ty tez masz czasami dłuższe przerwy wyrównawcze po skurczu?

Generalnie kiedy mam lepszy dzień i lek dobrze działa to rytm serca jest ok.najgorzej kiedy zbliża się pora leku i wtedy zanim zacznie działać to mam takie jazdy jakbym miała jakiś zawał.Tak poza tym umówiłam się do pani kardiolog zobaczę co ona mi powie na temat tych moich skurczy nadkomorowych ,mam nadzieję że się nie rozczaruję po raz kolejny.Niestety wizytę mam dopiero na początku pazdziernika ponieważ cały następny tydzień jej nie będzie.

Ja np.teraz bardzo słabo odczuwam te skurcze albo wcale,ale jak przykładam rękę do tetnicy to czuje cały czas te przerwy wiec wygląda na to ze rytmonorm je wycisza a nie likwiduje ,no chociaż tyle:-) mam nadzieje ze w końcu trafisz na lekarza który będzie potrafił ci pomoc i wszystko sensownie wyjaśni,ja jestem zadowolona z mojej pani doktor przynajmniej na wszystkie pytania odpowiedziała i próbuje mnie leczyć a nie jak pozostali nerwica i tyle! Nie napisalas nic odnośnie tych przerw wyrównawczych czy tez je masz na tetnie?ja tez tak mam ze jak pora leku to cos mnie bierze ale to chyba juz tylko psychika:-)

Jeśli chodzi o te przerwy wyrównawcze to ja też takie mam i powiem ci że wtedy to się boję o siebie czy to moje serce za chwile nie przestanie bić.U ciebie też wtedy występuje lęk?Co do mojej pracy to bywa różnie,ponieważ mój mąż prowadzi swoją działalność i jak ma dużo zleceń to angażuje mnie,teraz jest taki okres że głównie siedzę w domu ale wiesz jak to jest ciągle coś,jak nie syna przyprowadzić ze szkoły ,to na zajęcia pozalekcyjne zaprowadzić,także ciągle jestem w biegu.

Nie martw się nie przestanie bić,ja mam tych przerw cala masę i czasami nawet takie dłuższe,dzisiaj się trochę zestresowalam i mialam po każdym normalnym uderzeniu skurcz to było straszne,a jeżeli chodzi o lęk to ja powinnam mieć na drugie imię LĘK!!!!!!!!!!!!cały dzień nie mogę się pozbyć takiego dziwnego uczucia zagrożenia,mimo ze wszyscy mówią ze te skurcze SA niegroźne,do tego jeszcze to wredne pieczenie wróciło:(

ARTUR ja myslalam cały czas ze ta przerwa jest spowodowana skurczem dodatkowym,możesz mi jaśniej wytłumaczyć jak to jest z ta przerwą?ja mam pojedyncze komorowe i po każdym jest taka przerwa w tetnie,natomiast jak poprosilam męża zęby posłuchał bicia mojego serca to kiedy ja czulam przerwę to on słyszał jakby szybsze mega uderzenie