Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

do p, kingi moj syn byl diagnozowany w poznaniu na ul szpitalnej byl tam leczony przez 2 lata u doc, Bobkowskiego ,to wspanialy czlowiek ispecjalista.Obecnie jest po ablacji serca na poczatku kwietnia,[napadowyczestoskurcz przedsionkowo komorowy wezlowy; komorowe zaburzenia rytmu ]ablacja na ul. dlugiej wspaniala opieka ispecjalisci nie ma sie czego bac ,I w Poznaniu sa bardzo dobrzy lekarze syn ma 17 lat
EWKA a nie pomyślałaś że OK może mieć was dość. Forum internetowe nie służy do leczenia. Od tego są lekarze w przychodniach. Wymagaliście by OK. na podstawie paru słów postawił wam diagnozę ,zapisał leki a najlepiej uczynił cud. Jest to człowiek wysokiej kultury i wolał zniknąć bez słowa. Serdecznie pozdrawiam Pana doktora , i tak Pan długo wytrzymał
Gość Magdalena:)
wymagania o których piszesz chyba tylko Ty właśnie tak odczytałeś , nikt tego od OK nie wymagał (diagnoz , a tym bardziej cudu ) Powód raczej inny , no cóż trzeba to uszanować, i tak pomógł bardzo dużo Pozdrawiam serdecznie Pana Doktora i wszystkich
JĘDRKU!Bardzo dziekuję , że uświadomiłeś mi moje złe zachowanie ! A ty co nie zadawałeś pytań doktorowi? A może Ciebie miał dość !Dlaczego to do mnie kierujesz te słowa ! Czy to może ja w szczególny sposób się naprzykrzam Nie liczę na cud! Zadałam tylko pytanie !Jeśli Pan doktor ma dość rozumiem to i szanuję! Sam pytałeś Doktora , więc dziwi mnie to co napisałeś ! Chyba ,że jesteś zdrowy i nie rozumiesz innych chorych !
eee...proszę się kurde nie kłucić tu u mnie :) nie wyrabiam, proszę wybaczyć, teraz tez piszę zdrowo po 24godz i o tej porze jestem jeszcze mniej poczytalny, proszę to barc pod uwagę Pani Doniu - znam lubię i bardzo szanuję kolegów z Poznania, są świetnymi specjalistami. Nie wiem czy robia zabiegi u dzieci. Wogole proszę nie wierzyć w tv i gazety - macie wokół dużo dobrych lekarzy, wystarczy się rozejrzeć, i trochę zaufać. Ci ludzie wyjezdzają do niemiec czy szwecji i tam mają swietną opinie. Więc... Panie jędrku CTI - SR: CTI to cavotricuspid isthmus (cieśń dolna prawego przedsionka miedzy ujsciem zyly glownej dolnej a pierscieniem trojdzielnym - tu sie robi ablacje aby przerwac typowe trzpotanie przedsionkow i uzyskac powrót (strzałka) SR czyli rytmu zatkowego czyli prawidłowego (SR sinus rhythm) Pani Kingo - co dowielkości to fakt - 186cm :) Panie robercie - możliwości jest za dużo by to omówić na forum - można mieć niepokój w sobiez różnych powodów, choćby stresu, z jego powodu uczucie drętwienia, a z nasilającego się niepokoju zaburzenia rytm. Może być oczywiście odwrotnie. Nie da sie przez internet. Przyczyny drętwienia mogą być np neurologiczne - np zmiany w kręgosłupie, z nich drętwienie, potem niepokoj i arytmia. itd. Nie da rady przez komputer. Sorry. Pani Ewo - concor to lek antyarytmiczny. Moze inaczej - także antyarytmiczny. Jak najbardziej. Niemozliwe żeby nie bylo o tym w ulotce, ale moze i ulotki w naszych czasach kiepskie... Pani Agnieszko, Pani kompletnie nie potrafie napisac nic madrego nic niewiedzac o tych zaburzeniach rytmu.
Pan arek - tylko idealnie zdrowe nerki wydala nadmiar potasu. magnez latwiej. Taka pol-odpowiedz ale za to prawdziwa. Pani syle - hmm jechac i pokazac. Nie powinienem przed wizyta dawac jakichs opinii. nie wypada, prosze zrozumiec. Pani Tomaszu - jak widac faktycznie nie daje rady (tu powinienem wstawic jakis fajny znaczek ale nie umiem :(, Pani Kinga - acha odpowiedzialem, Pani Aniu, zeby ocenic czy zaburzenia rytmu wogole sa, jakie sa, czy moment zdenerwowania rzeczywiscie zdarza sie w okresie zaburzn rytmu trzeba ocenic np przy pomocy holtera, a napewno przy pomocy lekarza... Staram sie nie znikac bez slowa, ale mam problemy z czasoprzestrzenia do spania. i zkolejnymi sygnalami o etycznosci, bezpieczenstwie itd tego typu mysli jakimi sie tutaj dziele... Kiedys napisal to Pan Grzes, ze miejscem na takie pytania i odpowiedzi powinien byc gabinet lekarza, a nie internet. Goraco do tego namawiam, naprawde mozna blisko znalezc kompetentnego dochtora. Tym bardziej, ze mnie do alfy z omega brakuje caly hektolitr (tu dopisalem *z pianka* ale to skreslam bo wyszloby nieladnie) Pozdrawiam poswiatecznie. Jakie to wogole byly swieta?
Gość Aleksandra
Pocieszam, że niektórzy również o takich porach nie śpią choć za 3 godziny muszą szykować się powoli do pracy ^__*. Nawet jeśli pocieszenie marne, to zawsze jakieś. Dodam tylko, że dziś dojdzie do krwawego rozliczenia z moim promotorem pracy podyplomowej. Jeśli nie zejdzie z tego świata po tym co ode mnie usłyszy, będzie świetnie. Jeśli dostanie zaś ataku serca polecę mu ośrodek w Zabrzu ;-) Panie doktorze proszę mi wierzyć, że bez takich zapaleńców jak Pan czy Conka wielu ludziom byłoby ciężej przechodzić przez chorobę swoją czy bliskich. Coś na ten temat wiem. Podnoszenie świadomości pacjentów może przynieść raczej tylko pozytywne skutki. Bo chyba nikt dorosły nie jest tak infantylny by opierać swoje leczenie wyłącznie o poradę w sieci. Dla mnie etyczna jest właśnie postawa takich ludzi, którzy robia coś więcej, od siebie, bo chcą. To ma olbrzymią wartość. Gdyby nie to forum wiele osób nie trafiłoby do dobrych ośrodków, nie potraktowalo poważnie swojej choroby ... Wczoraj w przychodni widziałam świetny napis nad recepcją -pacjent naszym dobrem. Problemy z czasoprzestrzenią - świetnie ujęte ;-) Pozdrawiam również poświatecznie wszystkich, łacznie z Grzegorzem. Czas zaciera niesmak i zażenowanie. A błedy - któż ich nie popełnia. Wystarczy czasami gorszy dzień by powiedzieć za dużo, albo ując to nie tak jakby się chciało następnego dnia. Madzie moje - jesteście niesamowite obie. Czyżby to imię tak działało ? Ola
Szanowny Panie Doktorze Oskarze (bardzo oryginalne imię tak na marginesie:), chciałam się przypomnieć niesmiało, na 15 str. Pana wątku zwróciłam się z prośbą o opinię do Pana. Mniemam, że nie zauważył jej Pan, Doktorze. Proszę wiec o przeczytanie mojego postu i ewentualną odpowiedz jesli nie będzie Pan miał problemów z czasoprzestrzenią:) Pozdrawiam
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem . Nie to było moim celem, ale uważam że forum powinno służyć wymianie wiadomości czy spostrzeżeń a nie stawianiu diagnoz. Owszem pytałem OK. i otrzymałem odpowiedz( za co serdecznie dziękuję) ale było to pytanie natury ogólnej ,na które mógł odpowiedzieć tylko lekarz, a odpowiedź może przydać się nie tylko mnie ale wielu ludziom odwiedzającym to forum. pozdrawiam wszystkich serdecznie
Czy jest możliwe aby dwa leki zawierające te same składniki miały inne działanie ? Przyjmowałem Betaloc 50 ZOK, jedną tabletkę dziennie przeciw dodatkowym skurczom nadkomorowym i lek działał na mnie dość dobrze (lepiej niż Biosotal 40, który brałem wcześniej). Kiedy Betaloc kończył mi się zacząłem brać po pół tabletki i miałem dodatkowe uderzenia i *brakujące* uderzenia, nawet po 10 na minutę. Teraz zacząłem brać Beto 50 ZK, który ma główny składnik taki sam jak w Betalocu - bursztynian metoprololu, w tej samej dawce. Nie dość że codziennie wieczorem mam problemy z odczuwalnymi dodatkowymi uderzeniami, to jeszcze tętno około 70, a bo Betaloc miałem 50-60. Czy powinienem wrócić do poprzedniego leku ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
MIKELEK Ja na poczatku brałam odwrotni ebo BETO 25 potem mi sie skonczył i brałam BETALOC ZOK 25 i zaczełam po nim miec dziwne objawy uboczne, małe zawroty itd. potem troch eprzeszło. Z tego co czytałam działanie oba leki maja takie same ale jednak ten skład nie jest identyczny.Moze twój organizm sie musi przyzwyczaić. Tyle moge ci doradzić a konkretnie powinienes zgłosic sie do lekarza który przepisał ci ten lek. Pozdrawiam
do OK Panie doktorze ja nie prosiłam o diagnoze tylko pytałam czy spotkał sie Pan z przypadkami,że 12 latkowie kiedy dojrzewają mogą mieć dolegliwości:szybkie bicia serca szybsze męczenie sie,chodziło mi o Pana opinię czy to możliwe czy należy to całkowicie wykluczyć i pójść na konkretne badania serca (czego pediatra nie zleca)