Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkasz na śląsku to umów się na wizytę do dr.rówińskiego z Gliwic, mój tata leczy u niego migotanie juz 20 lat i jest bardzo zadowolony,dzisiaj rano miałam atak pulsu 140 przez pol godziny zadzwonilam do lekarki kazała wziąć jeszcze połówkę betalocu i naradzie mam ok 100,i tak jest codziennie po przebudzeniu,ja chyba zwariuje od tego wszystkiego!juz sama nie wiem jak to uspokoić,przecież tak nie da się żyć dzień w dzień to samo,mam 32 lata i tez chcieliśmy dziecko ale teraz to na pewno nie dam rady bo z tego co tu pisza dziewczyny to w ciąży każda arytmia się pogarsza,czakalam na twój post dzięki ze odpiasalas:-) jakie mialas najwyższe tętno?

Kiedy czuję się w miarę dobrze w ogóle nie myślę o tym po prostu zapominam i żyję normalnie,natomiast kiedy zaczynają się nasilać te skurcze wiesz nie da się nie myśleć jak coś dokucza.Mnie wtedy najbardziej pomagają spacery,biorę swojego synka i pieska i to bardzo mnie uspakaja,spróbuj może u ciebie tez poskutkuje.Co do pulsu to najwyższy miałam 160(straszne uczucie)tak po prostu mierzyłam ciśnienie i byłam w szoku to co zobaczyłam i tak przez kilka dni ,dopiero zwiększenie dawki leku pomogło.Właśnie a może masz za niską dawkę?

Tak zamierzam w poniedziałek powiedzieć żeby mi zwiększyła,puls mialas 160 i nie czulas tego?powiem ci ze ja naprawdę wole juz te skurcze niż ataki tego wysokiego pulsu,jak mnie dopada rano to najgorzej ze jestem sama i wpadam w panikę ,boje się juz po prostu jutrzejszego poranka o matko jak tu przestać o tym myśleć?bardzo pomaga mi to forum bo mogę się wymienić myślami z kimś innym i wiem ze nie tylko ja tak mam szkoda ze nie mieszkasz bliżej:-) fajnie ze skorzystalas z mojej rady ,zobaczysz ze wkrótce będzie odpowiedz ,bo to Ty prawda?

Tak to ja dzięki za dobrą radę mam nadzieję że że dostanę odpowiedz.Co do tego pulsu to pisałam że zawsze u mnie był przyspieszony tylko nie spodziewałam się wtedy że aż tak.Wiesz ja biorę jeszcze profilaktycznie magnez ,lekarz rodzinny mi zalecił wtedy kiedy miałam ten puls wysoki ,ponoć przy braku tego pierwiastka może występować zaburzenie rytmu,może kup sobie warto uzupełnić jego niedobór.

Tak biorę magnez dwa razy dziennie,a jak mam te ataki to powtarzam sobie ze biegacze mają po 180 przez godzinę i nic im się nie dzieje to mi tez nic nie będzie jak myślisz?ja jednak myślę ze mam to z nerwicy tylko jak się jej pozbyć małpy:-) a co do naszej arytmi nigdzie nie znalazlam konkretnej odpowiedzi skąd ona się bierze i jakie choroby ja wywołują,no chyba ze ma się chore serce a my przecierz mamy zdrowe wynika z echa i ekg:-)

Najważniejsze to myśleć pozytywnie.Myślisz że masz nerwicę ,czyli co denerwujesz się ,zamartwiasz?Ja natomiast czytałam jakiś artykuł i tam lekarz wypowiadał się że niektóre arytmie występują przy chorobach płuc,tarczycy ,zaburzeniach hormonalnych ,także widzisz trochę tego jest,a uważam że jest i więcej tylko nie wszystkim lekarzom chce się szukać przyczyny.Na moje pytanie * dlaczego ?* dostałam odpowiedz po prostu tak bywa.

Właśnie ,ja myślę ze moja nerwica nie jest przyczyna tych ataków i arytmii tylko ich skutkiem,bo jak mam się nie BAC skoro dzień w dzień to samo,na razie ratuje się jakoś hydroksyzyna ale na dłuższa metę tak się nie da,mam nadzieje ze w końcu SiE nam uda pozbyć tego cholerstwa,masz jakieś skutki uboczne po tym isoptinie bo to lek antyarytmiczny prawda?

Nerwicy można się nabawić chodząc od jednego do drugiego lekarza i szukając pomocy by lepiej się poczuć,a się jej nie dostaje.Na początku stosowania tego leku miałam takie szumy w głowie,tak poza tym nie zauważyłam nic innego.Myślisz że samo nam przejdzie,nie sadzę,lecz nie wyobrażam sobie tego że mam brać ten lek całe życie.

Czy możesz mi jeszcze napisać czy odczuwasz te skurcze codziennie,tak jak ja ,bo wg twojego holtera to masz ich kilka na minute ok 10tys na dobę tak?ja liczylam i mam ok 4czy5 na minute ale nie wszystkie czuje.ktoś napisał ze jak echo serca i eke SA dobre to z sercem ok,ale jeżeli SA zaburzenia w przewodnictwie to te badania przecież mogą tego nie wykazać.

Właśnie mnie lekarz też się pytał ile trwają minut te skurcze na to ja że cały dzień je czuję,na co on milczeniem.Dopiero kiedy wezmę lek czuję że to serce wpada we właściwy rytm,natomiast są dni że nie zawsze lek pomaga.Wizytę mam dopiero gdzieś za miesiąc,na którą jakoś ochoczo nie czekam ,ponieważ będzie ta sama gadka,wypisanie recepty i do domu.Jednak jeszcze wybiorę się tym razem do kardiolog kobiety może kobieta kobietę bardziej zrozumie(mam taka nadzieję).

Ja w czerwcu jak dostalam tego ataku tachykardi to poszlam do doktora który patrzył na mnie jak na wariatke i mówił do mojego Meza ze to choroba żon którym się nudzi!!!!!!!!!!później zmienilam na kobietę a ona odrazu kazała założyć holtera i proszę wyszła arytmia komorowa.Chyba masz racje ze kobiety maja trochę więcej zrozumienia i potrafią słuchać,żeby jeszcze potrafiła mnie wyleczyć!!!!!

Cześć to znowu ja,przepraszam cię że nie odpisałam od razu ale wiesz obowiązki inne też są.Co do lekarek kobiet to właśnie coś w tym jest,ponieważ tak samo było z ginekologiem do którego chodziłam regularnie ,aż do czasu kiedy zmieniłam na kobietę i okazało się że ona się dopatrzyła kilku rzeczy a on nic nie widział na Usg.Jeśli chodzi o tę klinikę to pierwsze słyszę,natomiast u mnie jest też klinika gdzie chodzę robić holtera i tam też można zrobić różne badania.P.S.Zauważyłaś że na tym forum to tylko my ciągle piszemy....

Nie ,inni tez pisza tylko na inne tematy,ja przynajmniej jak trochę z toba popisze o naszych dolegliwościach to jakoś mi lepiej dlatego czekam na każda odpowiedz.te kliniki to polsko amerykańskie centrum serca,jest ich dużo praktycznie w każdym mieście,kardio odpisał na twoje pytanie ale konkretow zero,może ginekologa spytaj apropos ciazy