Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aniamroz24

Kochani moi ze az sie boje myslec ha ha ale u mnie miarowo dobrze oczywiscie miewam to i tamto ale jest dobrze;) szok ze tak pisze ale naprzwde jest ok jak narazie wiecie ze moze sie to odwrocic z chwila hahhaha no naprawde nie narzekam;))) wczoraj naprzyklad mialam napad leku nie spalam dlugo w nocy ale dalam rade . jakos hihihihi no trzeba wiecie jak jest;) jestem z wami jak zawsze i piszcie wiecej;/0 wasza ania;)

Gość aniamroz24

Hej wareczko ewciu lisku i wszystkim!!!!!! ja juz nie wiem co ze mna bedzie hahahahahahaha staram sie a czasem nie;) napisalam na dodatkowych skurczach troche;)))) ktos tam sie czepial ze przecinkow nie stawiam hihihihiihi i zebym poszla do podstawowki fajnie poszlabym bo fajnie by bylo wrocic do szkoly hahahaha tak to tylko czlowiek siedzi w domu niby caly czas zajety ale sie mysli i nakreca i zakolacze i sie boi i tak w kolo macieja. mam nadzieje ze u was dobrze moi kochani i ze damy dade z tego wyjsc juz niedlugo bedziemy pisac na nowym temacie WYLECZENI hahaha

Fajnie by bylo aniu, tego zycze wszystkim. ja teraz dodatkowo chyba grypowa jestem i od rana do wieczora dodatkowe skurcze, nieraz tak silne ze az tetnica na szyi boli i piecze dziwnie. wmawiam sobie ze to przez oslabienie jak grypa no i chodze z nia. nie mialam mozliwosci by lezec i teraz martwie sie czy bedzie nadal w miare okej

Hejka. Te dodatkowe skurcze nie opuszczaja mnie ani na krok :( jestem juz nimi zmeczona :( bylam u lekarza dala xyzal na kaszel a w ulotce pisze ze to lek antychistaminowy na katar i opryszcz, dziwne bo mnie to wogole nie dokucza. No i w morfologii wyszlo ze LYM% mam 19.5 a norma to 25-50 niewiem co to znaczy. martwie sie

Witam słonka..:)co u Was ciekawego się dzieje?jak serducha?aniumroz co sie dzieje?skad taki nastroj...pisz smiało co Cię gnębi?Wareczko ja dzisiaj czuję sie fatalnie,ale nie poddaję..Jak sie czujecie w te upały?I nie przejmuj sie takimi osobami,na mnie tez tutaj taka jedna skakała twierdzac ze to ja sie jej czepiam a w rzeczywistosci ona byla strasznie zarozumiała osoba widzaca tylko czubek wlasnego nosa ,byla na kilkunastu watkach i na kazdym co innego pisała:)widocznie te osoby sa calkiem zdrowe a zagladajac tutaj i wypowiadajac sie na ten temat maja dobry ubaw.A mi dziewczyny bardzo pomagacie ,bo jak poczytam sobie co u was i jak sie czujecie i jak sobie radzicie czlowiekowi robi sie lzej i wie ze nie jest z tym wszytskim całkiem sam:)

Czesc ewciu. u mnie nic nowego. mecza mnie te dodatkowe skurcze ktorych nie mialam w takich ilosciach przed zabiegiem. czasem te skurcze sa takie ze na chwile robi mi sie slako i tak kilka razy w ciagu dnia, czasem trwaja calymi dniami co jest dosc czeste, a jeszcze do tego jak sie mieszka z ojcem pijakiem to jest gorzej. mam juz tego tak dosc ze raz sie wciekam na to a raz chce mi sie plakac, nie mam juz sil do tego i niewiem co z tym robic. zadnej checi do niczego

Słoneczko, kiedyś przeczytałam, że u grubszych osób może być trochę większy problem z wkłuciem się w odpowiednie naczynia bo mogą być bardziej schowane. Nie znaczy to jeszcze, że u Ciebie będzie taki problem, poza tym sądzę, że lekarze i tak dadzą sobie, jakby co, radę. Ja do chudzielców też nie należę a nawet nie wiem kiedy lekarz dostał się do serducha. Kwestia sekund. Bez względu na to ile ważysz, lekarze zrobią wszystko, żeby zabieg przeprowadzić jak najlepiej i jak najbezpieczniej. Jeśli masz czas do ablacji, to może uda Ci się trochę zredukować masę, byle rozsądnie.

Witam:)co tam u Was słoneczka?Wiecie co ja od wtorku mam zwiększoną ilośc skurczy,arytmia towarzyszy mi już 3 dzień,dawno już tak dlugo jej nie miałam.Dzwoniłam na kardiotele i mam dodatkowe pobudzenia.Ogólnie jest okropny wiatr,i strasznie zmienna pogoda a my to strasznie odczuwamy.Teraz muszę pojechać pozalatwiać troszkę spraw i nie wiem jak to przy tych skurczach zrobię,wystawiam się na probę.A przyznam szczerze ze się już troszkę nakręcam,bo serducho pyka i pyka.A jak tam u Was też odczuwacie to przy tej pogodzie?

Witajcie U mnie było dobrze ze 3 tyg. i znowu coś tam skacze, na ablacje się nie kwalifikuje narazie, co lekarz to inna opinia, teraz następny stwierdził, że u mnie impuls się gdzieś gubi i dlatego serca spowalnia a później przyspiesza i to nie skurcze ddatkowe, trochę się boję bo mówił mi że jak będzie się to nasilać to rozrusznik :(((((( Idę jeszcze do następnego bo co lekarz to inaczej teraz jakiś profesor. Ale mnie męczy to latanie serca, a i jeszcze ten co byłem ostatnio u niego to wysłał mnie do psychologa bo za bardzo się tym przejmuje:))) Pozdrawiam

Ewciu ja juz przestalam zwalac to na pogode bo to jest niezaleznie jaka pogoda jest. moze to ewciu przemeczenie. ja mozliwe ze jakies zapalenie mialam czulam sie grypowo i wogole kaszel i bol gardla meczy bardzo dlugo. wkoncu gdy poszlam do innego lekarza i zaczelam brac antybiotyki to jakby ciut lepiej. dni pokaza czy tego byla przyczyna

Warciu a ja zauważyłam ,że jak są szybkie skoki ciśnienia i pogody do tego porywisty wiatr to mam zmorzoną ilośc skurczy.Jak narazie od wtorku kołacze serducho cały czas,dzisiaj poszłam do pracy,serducho pykało a ja zaciskała zęby i nie poddawałam się,ale powiem że czasami mam już dosyć.Dzwoniłam wczoraj na kardiotele żeby zrobili mi ekg i rozmawiałam od razu z kardiologiem i wyszły pobudzenia dodatkowe ale nie były to jakieś duże ilości,ale potrafią dać popalić i wpłynąc na psychikę.Ale nie poddaję się.Bo zawsze tak jest że jak te skurcze są potrzebne przy holterze,ekg czy każdym innym badaniu (w celu określenia co z tym sercem się dzieje)to albo ich wcale przez ten czas nie ma albo są śladowe ilości.Lisku mnie też wysłali do psychologa,faszerowali jakimiś psychotropami bo stwierdfzili nerwice wegetatywna i tylko po tych tabletkach byłam otępiała.Wzielam odstawiłam stopniowo te tabletki,zaczęłam pić sobie meliskę 2 razy dziennie,rano zażywam sobie i to tylko jak idę do pracy czyli przez 5 dni 1 tab valused(ziolowe tab uspokajajace,duzo moze nie pomagaja ale samo nastawienie sam tok myslenia ze się ją wzieło i pomaga :) :) sloneczko40 trzeba byc dobrej mysli,będzie dobrze:)Acha wareczko oczywiscie ze wszystkie stany zapalne w organizmie moga sie odbic na sercu i powodowac arytmię :)pozdrawiam Was cieplusio :)coś nasz aniamroz milczy :(