Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny::)ja się coś żle czuję,mam takie uczucia roztrzesienia i robi mi się słabo i serducho gdzieś sie potyka-ale to ta pogoda ,jeszcze od wczzoraj te paskudne migreny mam(ach,szkoda słow)Co do stymulacji przezprzełykowej jest to badanie wykonywane do tej pory,gdyż mozna nim określić rodzaj zaburzeń serca i jest stosowany do tej pory przez kardiologow z Zabrza w ich szpitalu.Też ja miałam robioną 1,5 roku temu.Wareczko ja tez obawiam się lata ,bo lato zle znosze..ale musimy sie trzymac i nie poddawac i wierzyc ze bedzie ok:)i to jest prawda ze my sercowcy bardzo odczuwamy zmiany pogody i cisnienia.Aniamroz kiedys pisałas ze jedna osoba cie wkurza --czy to ja?:)Jak tam dziewczyny przygotowania do świąt?Pozdrawiam Was cieplutko i buziaczki:*

Gość aniamroz24

Ewcio zwariowalas hahaha ja to was uwielbiam;) a nawet nie pamietam o co chodzilo ja to mam dobra pamiec ale krutka hihi o jej a ja robie i sprzatam i dzieci chore i z mezem poklucona i tak w kolko ale z serduchem bez iekszych klopotow jak narazie. uspokoilam sie po wizycie troche ale wiecie.... mialam dzisiej isc po wyniki z holtera ale nie mam jak;/ hahaa a taka ciekawa jestem;) pewnie wy tez duzo roboty i zamieszania mam nadzieje ze poczujecie sie lepiej moje drogie kobietki;) zuzo zdrowka;)

Moi drodzy, zbadajcie sobie poziom witaminy D. Jej niedobor wywołuje mase nieprzyjemnych objawów i chorób. Arytmię także potrafi wywołac, bo jak nie ma witaminy D to cała gospodarka elektrolitowa jest zaburzona, szczególnie magnez się nie wchłania.

Niewiem ewciu jak dam rade w upalne dni, juz dzis sa upaly i potwornie duszno. dwa lata temu jeszcze tego tak nie odczuwalam. no i z opalaniem musze ostroznie a ja tak uwielbiam slonce nad woda. tez dzisiaj bylam jakas roztrzesiona, doslownie jakbym se popila niezle hehe. niewiem jak ja te swieta przygotuje, nie mam sil na nic po pracy ech

Dzieki ewcia za zyczonka swiateczne :) oj w niedziele to obzarstwo, objazdowka po rodzinie to wszedzie jakies specjaly kulinarne hehe potem wypad na lono natury zbic kalorie. denerwowalam sie bo to po gorkach bylo ale bylo wporzo bez skorczakow nawet wlarzac na nieduzy ala wulkan haha naprawde super bylo

Jestem tu nowa. Bardzo proszę o pomoc, u mojej babci stwierdzono dziurę w sercu, i dwa tętniaki, bardzo bym chciała podac jej jakieś namiary na numery do lekarzy z Anina bo słyszałam że tam są najlepsi :) Bardzo proszę o szybki kontakt ! z góry dziekuję !

Gość aniamroz24

Wlasnie wrocilam od lekarza z wynikami z holtera;/ i cos tam jednak wyszlo komentarz lekarza: w trakcie badania dominujacy rytm zatokowy. liczne okresy tachykardii i czestoskurczu nadkomorowego(AT/F1A) do roznicowania. no i masz ale w sumie sie dobrze czuje;) to najwazniejsze mam stracha ale co tam jakos trzeba dac sobie rade najwiecej puls mialam 146 ale nawet nie pamietam;))) a i taj tachykardi to bylo 690 no lekarza mam super i mu wierze mowil ze jeszcze wszystko świeże na serduszku i ma prawo tak sie dziać a do tego moje nerwy bo mnie juz troche poznal i dlatego sie nie martwi o mnie hahaa holter za trzy miesiace i wtedy bedzie wiadomo czy trzeba zabieg powturzyc no;) ja jestem dobrej mysli a no i przepisal mi betazok ale w dupie mam nie biore(chyba zebym sie cos zle czula to wtedy zaczne ale narazie to nie) o jejju jeju ;))))) napewno dam rade ale wiadomo bywaja ciezkie dni;) wielkie buziaki wszystkim i wpadne wieczorkim ;)))))

Wyczytalam ze rytm zatokowy to prawidlowy rytm serca. wydaje sie ze malo jest tych tachykardii w zaleznosci ile mialas wczesniej aniu, przed zabiegiem. i porownaj to jak sie czulas wtedy a jak dzis nawet majac wiekszy pulsik i pare tachykardii. wazne ani ze i tak czujesz sie lepiej, co najwyzej zaproponuja zabieg jeszcze raz

Nadio tu na forum sa tematy o dziurach w sercu i tetniakach. tam predzej znajdziesz pomoc bo my mamy inny problem i nie znamy sie na chorobie twojej babci wiec nie mamy jak ci pomuc. poszukaj dokladnie i napewno zajdziesz pomoc od odpowiednich osob. pozdrawiam

Witam,mam pytanie do pana doktora.Ponad 5 tygodnii temu zachorowalem na grype w tym takze zoladkowa.Od pierwszego dnia zaczely sie kolatania serca.Bylo ich malo ale codziennie.Teraz po 5 tygodniach zrobilem usg serca,ekg,i holtera i wyszlo mi 224 dodatkowe skurcze komorowe.Ogolnie mialem juz kolatania ale bardzo zadko i nie zbyt czesto.W czasie grypy i po niej sie strasznie nasilily.Echo serca ok tzn wypadanie platka zastawki mitralnej z waska fala zwrotna I-st ale to juz mam od kilku lat.Ekg nic nie wykazalo.W zasadzie niewiem czy to moga byc powiklania po grypie ale zastanawiam sie jakie badania powinienem zrobic pod tym katem?Aha badania krwi ok tylko troche zelazo podwyzszone.

Kevinbray, prawdą jest, że każda infekcja może niekorzystnie odbić się na organizmie. Drugą prawdą jest to, że jak się jest chorym to można czuć tachykardie np. z powodu gorączki, osłabienia, utraty minerałów, wody. Po grypie też dłużej dochodzi organizm do pełnej sprawności niż po przeziębieniu. Wydaje mi się, że z Twoich badań wynika, że na Tobie grypa się nie odbiła :). Nie wiem czy jest sens drążyć i szukać na siłę. Dodatkowe pojedyncze skurcze mają zdrowi ludzie. Jeśli czujesz się źle i się martwisz, to może można zrobić wysiłkowe, powtórzyć holtera, może badania krwi.

Wiesz aniu wczoraj poznym popoludniem czulam sie podobnie, juz dawno tak upierdliwych pobudzen dodatkowych nie mialam, co uderzenie dodatkowe popudzenie i do tego czulam ze wskakiwaly czestoskurcze eech choc znacznie mniejsze. wogole to wszystko sie razem mieszalo, dopiero na noc powoli przechodzilo. moze faktycznie to pogoda...?

Gość lisek23

Witam Wszystkich jestem nowy na forum i niestety nowy z kołataniem i arytmią serca, zaczęło się to 3 miesiace temu po wizycie w szpitalu i wyrównaniu elektrolitów wszystko wróciło do normy, 3 miesiące spokoju i znowu zaczęło mi kołatać, w międzyczasie odwiedziłem 5 kardiologów, którzy patrzą na mnie jak na głupka i mówią mi, ze jestem zdrowy, a mi co chwilę od dwóch tygodni serce skacze. Znacie może jakiegoś dobrego kardiologa w okolicach Wrocławia, bo kolejni u których jestem przepisują mi tabletki na uspokojenie. Miałem 2 razy robiony holter ale jak na złość oczywiście wtedy nic mi nie było i nic nie wykazały. Szczerze mówiąc strasznie się tego boję i strasznie mnie to denerwuje (można powiedzieć, że wykańczam się psychicznie). Czytałem o tej ablacji i jak to ma pomóc, że nie będę odczuwał tego skakania serca, to gdzie to można zrobić bez czekania? Pozdrawiam wszystkich

Witaj lisek. na ablacje to wszedzie trzeba czekac. nie ma takiej kliniki ze bez kolejki. no i to kardiolog proponuje cos takiego po zapoznaniu sie z historia choroby. niestety to ze nie zlapal tego holter to wiekszosc z tym sie boryka. a robiles inne badania?

Gość lisek23

Witam Tak robiłem, inne badania (i wszędzie jest dobrze, jak robię badania nic nie jest, a jak wrócę do domu to skacze mi po całej klatce serce) ale tych, które określiłyby czy kwalifikuje się do ablacji nie, właśnie walczę o badanie elektrofizjologiczne. najbliższy termin 16 sierpnia. Najgorzej, ze jak mnie złapie kołatanie to zaraz mam ciśnienie 170 na 110, normalnie problemów z ciśnieniem nie mam. Bądź tu mądry i pisz wiersze. Jak posiedzę i poczytam posty ludzi którzy mają podobnie to trochę mi przechodzi, ale to pewnie dlatego, że mniej koncentruję się na biciu serca ( ale mnie to wykańcza) Pozdrawiam wszystkich