Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatania, ablacje - okiem dochtora

Gość Oskar Kowalski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aniamroz24

Wiesz ja tez bym chciala zeby dali mi gwarancje i wogole ladnie pieknie. ale nie ma tak nigdzie nawet zwykly katar moze ciagnac za soba konsekwencje to nie jest latwo hi hi ale trzeba sie leczyc i wierzyc ze sie uda a szczerze mowiac ci ktorzy sa zdrowi na 100% to rzadko tu goszcza maja zycie jak nowe hi hi ja jeszcze nie wiem czy nalerze do uzdrowionych ale jak nawet nie to ide jeszcze raz na ablacje bez niczego ;))) oby nie;)) naprawde siedze sobie taraz z holterem i mocno wierze w to ze juz jest ok. po ablacji miewa sie takie pojedyncze rzuty ale to serducho sie normoje i nie jest to zlym objawem. tak na zapas ci pisze hi hi BUZIAKI NAPISZ JAK COS KOBITO

Witam mam 20 lat.Od jakiś siedmiu miesięcy podejrzewam u siebie arytmie.Na początku towarzyszył mi lęk bo niewiedziałem co mi jest,później było troche lepiej.Moje objawy na początku pojawiały sie sporadycznie raz na kilka dni,tak jakby serce zatrzymywało się na 2-3 sekundy,trudno mi wtedy złapac oddech,jednak teraz znacznie się nasiliły mam je codziennie kilka razy serce jakby zwalnia i brakuje mi 1-2 powtórzeń,jednak dalej trwa to tylko pare sekund.Myślicie że to cos poważnego?.Bardzo prosze o odpowiedź.Pozdrawiam

Gość aniamroz24

Byles u lekarza kardiologa? to idz zrob sobie badania moze a raczej napewno holtera. i wszystko bedzie jasne i wtedy bedzie mozna ci pomoc a narazie sie nie denerwuj i nie nakrecaj bo moze to nerwy a jak arytmia to pewnie lekarz zaproponuje ci ablacje. bedzie dobrze;) idz do lekarza my ci tu nie bedziemy stawiac diagnozy hi hi napisz jak ci poszlo koniecznie!!!!

Gość jakubpiotr

Witam Pan r Kowalski napisał:*Pani Klaudio - wynik holtera wygląda na absolutnie w normie, każdy z nas ma trochę skurczy dodatkowych. Więcej powie napewno konsultujący kardiolog :) Dodam, że istnieje urządzenie tzw. event holter. Pacjent dostaje go na np 7-10 dni. W momencie kiedy czuje zaburzenia rytmu naciska guzik i aparat rejestruje ekg. Takie holtery sa dostępne w poradni w zabrzu i pewnie wielu innych wiec doradzam rozsądek w podejmowaniu decyzji o kupowaniu sobie urządzeń za 700zł do domu... Oskar Kowalski* Ja mam pytanie do doktora czy wie gdzie we Wrocławiu można wypożyczyć taki Event Holter? A może ktoś z forumowiczów jest zorientowany?

Wydaje mi się, że przy przychodniach kardiologicznych powinny być takie rejestratory zdarzeń. Może i prywatne gabinety mają? Żeby zrobić badanie na NFZ to pewnie trzeba mieć skierowanie od kardiologa. Wtedy on powie gdzie iść na badanie. Prywatnie pewnie też można, choć nie wiem czy wystarczy tylko wyrazić takie życzenie, czy jednak najpierw musi o badaniu zdecydować kardiolog. Może znajdziesz jakieś namiary szperając w internecie, albo dzwoniąc do przychodni kardiologicznych i po prostu pytając.

Witam jestem tu pierwszy raz ale chciała bym do Was dołączyc jestem zapisana do kardiologa ale to dopiero za dwa tygodnie a dziś własnie odebrałam wynik holtera macie w tym duże doświadczenie to moze ktoś mi podpowie czy ten wynik to cos bardzo niepokojącego a moze Pan doktor mi odpowie ? bardzo prosze zalezy mi bardzo . oto wynik minimalna czestoścrytmu 41 . maksymalna 104. pobudzeń kom. 4 .w tym 0 v tach 0 par bigemnii i 0 trigemnii komorowych .Pobudzenia nadkomorowe 1356 , w tym 1 sv -tach ( wstawka 4 pobudzenia rytmu niemiarowego o czestosci 112/min) a poza tym wszystko 0.Proszeodpiszcie bardzo mi zalezy co o tym sądzicie .Pozdrawiam.

Gość aniamroz24

no hej ja rozumiem ze roznie bywa zkasa hi hi ale moze idz prywatnie do lekarza. ja mialam holtera i wyniki mam dopiero we wtorek i robilam go w przycodni ale z wynikami ide juz prywatnie bo jest lepiej i mozna pogadac na spokojnie a do tego nie trzeba tyle czekac. sprobuj zadzwonic w pare miejsc w twojej okolicy. moze nawet jutro bedziesz wszystko wiedziec. ja jestem po ablacji. i tez mam mala nerwice ale radze sobie raz lepiej raz gorzej. pozdrawiam

Basic, wydaje mi się, że ten holter nie jest jakiś zły. Masz trochę tych dodatkowych skurczy nadkomorowych i jeden mały epizod tych czterech uderzeń szybkich po sobie, ale... to chyba jest po prostu do kontroli za jakiś czas, uspokojenia nerwów. Oczywiście musisz iść z wynikami do kardiologa, ale wydaje mi się, że możesz spokojnie poczekać te dwa tygodnie. No chyba, że czujesz się jakoś wyjątkowo źle albo coś Cię niepokoi. Może warto łykać magnez i cieszyć się końcem zimy :).

Gość aniamroz24

Czy nikt tu nie mial ablacji hi hi nie mam z kim o tym pogadac;)))) czekam na jakiegos ablatora hi. jak patrze za okno to juz mysle ze wiosenna burza idze,takie chmury ida hi. a ja sie boje burzy i musze sie chowac do pokoju bez okna. a w moim domu nie ma pokoju bez okna. nawet w lazience mam takie male i na poddaszu i w piwnicy no. ale pierdoly pisze;) wiosny mi sie juz chce;) milego dnia kochani;))))))))))))))))))))))))))))))

Gość aniamroz24

Ewcia jak milo zs sie odezwalas. ja mialam ablacje miesiac temu i sie jeszcze boje ze cos wroci. mam takie male pojedyncze ale to podobno tak moze byc z powodu gojenia sie serducha. tu sie troche powtarzam wiem;) wybaczcie ale .... no zdrowi ludzie tez maja takie pojedyncze. nie wiem juz po tym co czlowiek przeszedl z ta arytmia napadami i calo otoczka to dziekuje bogu ze istnieje takie forum i wy kochani. odezwij sie jeszcze. moze podasz mi GG to napisze napewno. hejka

Gość kamillllooooooo25lll

Hej wszystkim :) wiosna za oknem a ja czekam na wizyte do czerwca w poradni zaburzen rytmu w gdansku :( mam czestoskurcz nadkomorowy gdy ostatnio dostałem takowy wybrałem się do pracowni ekg a tam miła Pani mówi a nie a to a tamto.... tłumacze jej że ekg szybko by złapać w badaniu czestoskurcz:) wkońcu po 10 minutach udało się:) na szczęście owego dnia trwał on prawie 3 godziny mimo iż moja lekarka podała mi metocard i karetka na szpital wysłala:) tam miłe panie z sor stwierdziły że za zdrowy jestemi nie przyjma mnie oddzial kardiologi zrobiły ekg...2 tego dnia już po częstoskurczu...i dąły mi młodego lekarza dopiero w trakcie spec. z kardiologii:( szanowny młody learz po analizie ekg stwierdził WPW i odesłał mnie do domu:) poszedłem do mojej lekarki z tym w celu dostania skierowania do poradni zaburzeń rytmu serca.... oczywiście je dostałęm jednak jest małe ale!!! moja lekarka po analizie wszytskich ekg stwierdziła iż tylko w jednym miejscu jest odcinek wskazujacy na WPW i mówi mi ze nie wiadomo co to może byc...nie chciała mi powiedzic... to może Wy z waszego doświadczenia spotkaliście się z czestoskurczem przy którym wystąpił tylko raz 1 odcinek WPW???? wiec jesli to nie WPW to co mi jest???? ps. mam w ogóle zawracać głowe learzom z pogotowia jak dostane czestoskurcz??? czy dać sobie dodatkowe 3mg concor cor i czekac godzine??? ps. jestem zapisany na czerwiec w gdańsku do dr. Królaka, znacie ??? dzieki za wszystkie opinie:) pozdrawiam taka pogoda wiec koniec siedzenia przed pc na rower, biegać, spacer:):)