avatar
mati00793

Witam proszę o interpretację następujących badań z krwi (badania nie były zlecone. Jest to Kobieta 27 lat)

Krwinki białe (WBC)6,94 x10´3/ul3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC)4,67 x10´6/ul3,50 - 6,50
Hemoglobina13,2 g/dl11,2 - 15,2
Hematokryt40,0 %35,0 - 47,0
MCV85,7 fl82,0 - 103,0
MCH28,3 pg27,0 - 34,0
MCHC33,0 g/dl31,0 - 35,0
Płytki krwi339 x10´3/ul125 - 400
RDW-SD39,0 fl37,0 - 54,0
RDW-CV12,6 %11,0 - 16,0
PDW13,3 fl9,0 - 17,0
MPV10,8 fl9,0 - 12,6
P-LCR31,8 %13,0 - 46,4
PCT0,37 %0,17 - 0,35
Liczba Neutrocytów2,65 x10´3/ul1,80 - 7,70
Liczba limfocytów3,61 x10´3/ul1,00 - 5,00
Liczba Monocytów0,50 x10´3/ul< 0,80
Liczba eozynocytów0,15 x10´3/ul< 0,45
Liczba bazocytów0,03 x10´3/ul< 0,20
% neutrocytów38,2 %45,0 - 70,0
% limfocytów52,0 %20,0 - 45,0
% Monocytów7,2 %1,0 - 14,0
% Eozynocytów2,2 %< 5,0
% bazocytów0,4 %< 1,0

PCT, neutrocyty oraz limfocyty są złe według norm. Czy jest powód do obaw?

Odpowiedzi znajdują się poniżej

avatar
mati00793

Proszę o szybką odpowiedź

Twoja odpowiedź