avatar
maria1971

Witam!
Dzisiaj odebrałam wyniki badań tarczycowych, jutro rano idę w związku z nimi na USG tarczycy.
Czy powinnam szukać lekarza bardzo szybko, czy wystarczy, jeśli się umówię na za dwa tygodnie na przykład?

TSH: 2,484 (0,350 - 4,940) czyli 52%
fT3: 2,49 (1,71 - 3,71) czyli 29%
ft4: 1,08 (0,70 - 1,48) czyli 49%
aTPO: 658,50 (0,00 - 5,61) czyli 11738%
aTG: 111,66 (0,00 - 4,11) czyli 2717%

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

avatar
barbarella

Jeżeli czujesz się dobrze, to możesz poczekać. Ale trudno znaleźć dobrego endokrynologa i mimo złych wyników przeciwciał- prawdopodobnie to Hashimoto- możesz mieć problemy z wdrożeniem leczenia. Chyba, że wynik usg będzie jednoznaczny. Pzdr.

avatar
maria1971 IP: 109.243.253.**

Rozumiem. Czyli na razie wynik jutrzejszego badania, a potem zobaczę, co dalej.

avatar
maria1971 IP: 109.243.41.**

Wynik USG:
Cieśń: 0,37 cm
Prawy płat: 3,96 x 1,28 x 1,28
Lewy płat: 3,46 x 1,42 x 1,36

avatar
załamana IP: 89.75.82.**

Witam serdecznie jestem podłamana własnie odebrałam wyniki i szok przez prawie 2 lata nie miałam problemów albo przestałam na nie zwracać uwagę bo tak wygodniej , proszę o odczytanie i upewnienie mnie w moich przypuszczeniach obym się myliła.
MCV 96,6 norma 80-94 nie mam pojęcia co to jest
TSH 26,071 norma 0,490-4,670 o co chodzi
PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ

avatar
mimidinas IP: 188.47.146.**

Ma Pani niedoczynność tarczycy trzeba się zgłosić do endokrynologa

avatar
Faustyna

Witam, w dniu dzisiejszym odebrałam wyniki badań tarczycowych, które wykonywałam w prywatnym laboratorium,
TSH 0,620 uIU/ml ( norma : 0,350 - 4,940)
FT4 1,48 ng/dl (0,70 - 1,48)
anty-TPO 118,70 IU/ml (norma: 5,61)
Pierwszy raz zrobiłam badanie anty-TPO i ten wynik mocno mnie zaniepokoił, proszę o pomoc nie wiem czy to już stan chorobowy, jeśli tak to do jakiego lerzarza mam sie udać. Pozdrawiam Faustyna

avatar
NIEMAMPOJECIA IP: 88.156.194.**

TSH - 2,665 (5,0-4,33)
ATG - 2500,0 (0-60)
ATPO - 5068,8 (0-60)

Bardzo zaniepokoiły mnie moje wyniki. Szczególnie fakt, że na 0-60 ATG i ATPO mam wyniki podane w tysiącach. Bardzo proszę o odpowiedź co to może oznaczać, bo jestem w szoku.

avatar
Klaudia0097 IP: 178.181.185.**

Witam mam 16 lat (nie wiem czy to ma znaczenie w interpretacji wyników ale no cóż) właśnie przed chwilą odebrałam wyniki i kompletnie nie wiem jak je zinterpretować bo większość jest w normie, ale TSH jest okropnie niskie:

FT3 4,24 norma 2,56-5,01

FT4 1,2 norma 1,00-1,60

TSH 0,053 norma 0,51-4,30

ATPO

avatar
Klauda0097 IP: 178.181.185.**

ATPO

Twoja odpowiedź