borys1986,
2010-02-07 21:42:21
Witam.Od ponad 2 lat cierpie na poranne zawroty głowy. Nie wiem jak to dokładnie opisać ale jest to tak:wstaję rano, idę do toalety...i nagle tracę orientacje.Przewracam się lub wracam spowrotem do łóżka. CHodzi mi o to że tracę na chwilę świadomość. Po chwili wracam do siebie ale po chwili znowu to samo.Wszystko zależy także od dnia. Czasami wstaje bez problemu a czasami muszę leżeć cały dzien gdyż boję sie wyjść aby czegoś sobie nie zrobić. Mam TSH na poziomie 10 i ostatnio przepisali mi Euthyrox 50 i biorę od 4 dni.Po dzisiejszej dawce poprostu czuję sie fatalnie.Serce chce mi wskoczyć z klatki, głowa mi pulsuje i czuje sie jak bym ćpał. Męczę się z tym 2 lata i naprawde nie wiem co sie dzieje. Mialem robione TK głowy i wyszło ok. Proszę o pomoc czemu mam tak z samego rana?Nie da sie tak zyc...pracowac...chodzic do szkoly....Poprostu nic sie nie da:(((
~omo,
2010-02-07 23:29:19 (IP: 83.4.17***)
Tarczyca odpada, to nie jest to. Moze tak holterek zrobic? I do tego holterek RR? Mozliwe ze to cos w rodzaju hipotonii ortostatycznej? Skoki cisnienia? Hashimoto? Depresja faktycznie moze sie wiazac z niedoczynnoscia tarczycy... .
DO LEKARZA!
~borys1986,
2010-02-08 14:30:49 (IP: 93.105.***)
Do lekarza??Hehe smieszne... ja chodze do lekarzy od 2 lat...//////na poczatku powiedzieli ze to padaczka...Ale to odpada bo ja mam tak rano...odrazu po wstaniu...Holterek.Jak to zrobic??Czy trzeba miec jakies skierowanie czy cos??Bo slyszlaem o tym...
~stracatella,
2010-02-09 10:54:51 (IP: 83.27.1***)
Rozumiem Twoje emocje, przeszłam podobną drogę... padaczka gdzieś też była po drodze.
Niestety choćbyś wyszedł z własnej skóry ze złości to nikt poza lekarzem nie jest w stanie odkryć faktycznej przyczyny Twoich dolegliwośći a chyba chodzi o to aby je wyeliminować?
My możemy tylko pogdybać i pocieszyć.
Daj znać jak coś się więcej dowiesz, porobisz jakieś badania.
pozdrawiam
~stracatella,
2010-02-09 10:56:48 (IP: 83.27.1***)
A co do holtera to lekarz kardiolog. Czyli skierowanie do kardiologa, a na szybko to prywatnie koszt w granicach 100-150 PLN, a do tego konsultacja po otrzymaniu wyników min. 100 - 400PLN zalezy od tego gdzie.
Poszukaj namiarów w necie i zrób. Nie boli a może coś wyjaśni - podobnież holter ciśnieniowy.
barbarella,
2010-02-09 17:40:10
Borys, napisałeś że bierzesz euthyrox 50 od czterech dni. ten lek powinien być wprowadzany stopniowo, zwykle zaczyna się od 25 mg i zwiększa dawkę co kilka tygodni. organizm mógł zareagować na zbyt dużą dawkę właśnie szybkim biciem serca itd. skonsultuj się z endokrynologiem, ale znajdź takiego, który leczy nie tylko na podstawie TSH, ale także FT3 i FT4. masz niedoczynność i to jest twój problem, kiedy wyregulujesz hormony zawroty głowy powinny minąć.
~borys,
2010-02-10 12:54:31 (IP: 93.105.***)
Tak biore euthyrox 50 ale narazie po pół tabletki.Mam tak brać dziesięć dni a potem cała tabletki rano na czczo. Z tym biorę także Bisocard 5mg rano na czczo.Wcześniej brałem coś na padaczke ale w połączeniu z Euthyroxem czułem się strasznie.Ciągle mi się kręciło w głowie i czułem się jak bym był naćpany.Ostatnio widzę poprawę. Z rana już się nie czuję tak strasznie i wstaję jakoś pewniej siebie. Tylko ustawiam budzik dużo wcześniej aby się przebudzić i wsiąść tabletki.
barbarella,
2010-02-10 16:46:02
No to super. wyraźną poprawę poczujesz po jakimś czasie, kilku tygodniach lub miesiącach. organizm musi nasycić się hormonem po okresie niedoczynności. na pewno będzie coraz lepiej.
~borys1986,
2010-02-10 17:45:50 (IP: 93.105.***)
Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej...Bo poprostu nie moglem chodzic do pracy,ostatnio tez zaczelem szkole olewac bo bałem sie wstawać....Ale czuję znaczącą poprawę...Tylko mam nadzieje,że to dzięki hormonom a nie tabletką na ciśnienie....
~Borys1986,
2010-02-11 10:37:04 (IP: 93.105.***)
Hmmm wstałem dziś rano i masakra...Znowu zawirowania.Nie poszedlem przez to na zajęcia bo się bałem....Myśle odwiedzić laryngologa...Strasznie szumi mi rano w głowie....Takie szszszszsz i to trwa jakiś kawałek czasu....Zobaczę jutro co powie mi lekarz....Wiecie może czy to może być wina błednika??
~Borys1986,
2010-02-17 22:03:34 (IP: 93.105.***)
Byłem u lekarza.U laryngologa.Powiedział mi,że prawdopodobnie to podłoże neurologiczne.ALe skierował mnie na badania audiologiczne.Aby wykluczyć iż jest to błędnik...Zobaczymy co będzie dalej...Jutro idę po skierowania.I zarejestrować sie do neurologa.Pozdrawiam