Forum Kardiologia » Kardiologia » Nadczynnośc tarczycy, niedoczynnoś a teraz nerwica?

Nadczynnośc tarczycy, niedoczynnoś a teraz nerwica?

1 
Ula26, 2010-02-07 13:20:26
W kwietniu zachorowałam na nadczynnśc tarczycy między typowymi objawami miałam do tego lęki, niepokój i nerwowośc. Jakiś czas temu okazało się że mam teraz niedoczynnośc tarczycy z którą będę życ do końca swoich dni. Hormony mam już ustabilizowane wszystko ok. Jednak dalej mam takie objawy jak nerrwowośc, lęki, kucie serca, piszczenie w uszach, problemy z przełykaniem serce mi wali a po pomiarze okazuje się że wszystko jest ok. Te objawy nasilają się na kilka dni w miesiącu. Parę razy w nocy dostałam drgawek ze strachu nie wiadomo przed czym. Czy możliwe, że nadczynnośc tarczycy wywołała u mnie nerwicę. Szczerze nie wiem co robic. Proszę o odpowiedź.
~..., 2010-02-08 10:38:09 (IP: 80.54.1***)
Jęsli z nadczynności zrobiła się niedoczynność ,to chyba z leczeniem coś nie tak.Jeśli nie było operacji tarczycy,to dziwne to jest.Może była przerwa w leczeniu.Moze zlekceważyłś leczenie....Pij melisę z dziurawcem.Działa uspokajająco.Spróbuj,nie zaszkodzi,a nuż pomoże.
~Ula26, 2010-02-08 17:16:05 (IP: 83.25.1***)
Z leczeniem wszystko ok. Po prostu tak się zdarza, że nadczynnośc przemienia się w niedoczynnośc. Wyniki miałam dobre niby wszystko było na dobrej drodze i pewnego dnia wyniki pokazały niedoczynnośc, mimo że brałam równocześnie metizol i euthyrox żeby właśnie temu zapobiec. Mam dobrego endokrynologa wielu osobą pomógł. Posłucham tojej rady może mi pomoże. Jestem ciekawa czy ktoś jeszcze ma podobną sytuację.
~swir, 2010-02-08 19:34:55 (IP: 130.192***)
Moj przypadek jest podobny tylko ze wszystko zaczelo sie mniej wiecej kiedy mialam 4 - 5 lat. anafranil tegretol seroxat fluvoxamina...no i dotarlam do 25 roku zycia. widzieliscie \*dzien swira\*? to jest film o takich ludziach jak ja. a prawda jest taka ze nie isnieje lek ktory jest wstanie wyleczyc z nerwicy i lekow.
pozdrawiam
~Ula26, 2010-02-08 20:08:47 (IP: 83.25.1***)
A psychoterapia?
Odpowiedz
1 
Witaj, jesteś niezalogowany! Zaloguj się, albo zarejestruj.