bezinteresowny,
2007-12-18 23:06:37
I jak tam malwina?
~malwina_st,
2007-12-19 02:13:13 (IP: 85.14.6***)
Jutro napiszę bo teraz padam bo o 1 wróciłam z izby bo miałam atak :( pozdrawiam papa
~malwina_st,
2007-12-19 13:44:56 (IP: 85.14.6***)
Holter wyszedł nie najlepiej ale znowu nie wyszło skąd mam tą tachykardię :( biorę betaloc50 po 1,5 tabletki i jak na razie puls spadł. Wczoraj miałam atak i puls 147!! :( wylądowałam na izbie gdzie mnie karetką zabrali i dali kroplówkę i relanium i coś tam jeszcze i przeszło. Mam nadzieję, że bedzie lepiej.....
Pozdrawiam wszystkich
~minia,
2007-12-19 15:10:30 (IP: 85.219.***)
Malwina ale co holter wykazal moze masz na tle nerwicy mysle ze holter nie wykaze skad to masz mosialabys miec echo serca a holter masz opisany lekarz jeden tobie napewno wreczyl pozdrawiam
~malwina_st,
2007-12-20 00:16:01 (IP: 85.14.6***)
Minia - miałam i echo i holtera. Na echu hmm nic nie wyszło tzn pomiary były niemożliwe bo podczas badania miałam tachykardię i mam ją codziennie wiec nie można przeprowadzić badania. Na holterze wyszło że mam:
Zespoły QRS 137117
Pobudzenia komorowe 2
Liczba arytmii nadkomorowych 701
Pojedyncze nadkomorowe 701
tachykardii 1800
2 obniżenia ST
Średnia częst. rytmu serca 95
min 63
max 165
ESV około 100/zapis w tym jednorazowo bigeminii, wyłącznie dolnoprzedsionkowa
2x pobudzenia fuzyjne z EV. Z innego forum gdzie odpowiada lekarz dziś dowiedziałam się że mam tachykardię nadkomorową a to jest część wypowiedzi:
W Pani sytuacji, z bliżej nieokreślonych powodów, cześć całego układu elektrycznego generuje dodatkowe impulsy. Nazywamy je pobudzeniami dodatkowymi. Ten niepokorny fragment Pani serca znajduje się gdzieś w przedsionku, gdzieś nisko, być może blisko węzła - wentyla. Czasami serce pracuje normalnie, chwilami przełącza się na ten nieodpowiedni rytm. Zdarza się także, że serce próbuje jednocześnie pracować zgodnie z dwoma rytmami - nazywamy to bigeminią.
~Pawel,
2007-12-20 07:19:26 (IP: 84.19.1***)
RECEPTA:
Witam, nie czytalem wszystkich stron, ale chcialem dorzucic remedium:
2 miesiace temu tez zaczalem miec dodatkowe skurcze, nadkomorowe i komorowe (ok 1000 na dobe w holterze), bylem non stop pobudzony itd, trwalo to chyba z 2 tyg, kardiolog powiedziala ze mam wypadajacy platek zastawki (no i co z tego? wiele ludzi to ma a nie odczuwaja objawow...) i zebym sie nauczyl z tym zyc, dlatego zaczalem szukac tego co moglo sie stac ze zaczely sie skurcze:
- niedobor/nadmiar mineralów
- nieprawidlowa gospodarka elektrolitowa
Rozwiazanie:
- zbadanie poziomu Magnezu, Wapnia, Potas, Sodu we krwi, dodatkowo analiza pierwiastkowa wlosow
- Suplementacja odpowiednich mineralow
u mnie wyszedl potas za maly we krwi, sod na granicy
w analize pierwiastkowej wyszlo ze mam za malo magnezu
i mase wapnia (oj jadlo sie sporo nabialu :(
Po odpowiedniej suplementacji WSZYSTKIE objawy sercowe odeszly
aha no i jeszcze mialem odwodniony organizm, niestety 5 herbatek dziennie nie wystarczalo, teraz pije ponad 2 litry dziennie wody mineralnej i czuje sie genialnie (przeszlo nawet zmeczenie, bo bez tego nie moglem wejsc po schodach na 3 pietro, teraz na luzie wchodze na 9)
Do wyregulowania gospodarki elektrolitowej potrzebny jest np. wodoroweglan sodu (soda oczyszczona), jest on w wodzie muszynianka np. albo po prostu kupic sode i mala ilosc rozpuscic w wodzie, pic 2 razy dziennie.
Wszystkich kardiologow ktorzy piep...a takie rzeczy, kiedy objawy pojawiaja sie z dnia na dzien powiesilbym za j...a, niestety prawda jest taka ze biora kase i nie mowia jak rozwiazac przyczyne, albo sa po prostu niedouczeni
Ale lepsza rzecz, to tajemnica swiata na temat raka i aids,
pierwsze da sie wyleczyc przez oczyszczenie organizmu i wzmocnienie ukladu immunologicznego,
a drugie przez samo wzmocnienie ukladu immunologicznego,
to sa rzeczy na ktorych firmy farmaceutyczne robia ogromne zyski.
Zachecam do samodzielnych poszukiwan nt. roznych chorob i sposobow wyleczenia.
polecana strona: www.earthclinic.com (niestety po angielsku)
pozdrawiam i zycze zdrowka wszystkim !
~malwina_st,
2007-12-20 14:36:59 (IP: 85.14.6***)
A co powiesz na to, ze ja mam elektrolity w normie tylko potas na granicy normy ale go zażywam i nic :( Poza tym nie wiem dlaczego ale strasznie dużo piję, po prostu mam taką potrzebę i odwodniona także nie jestem.
Pozdrawiam
~tom,
2007-12-20 17:10:38 (IP: 195.116***)
Skurcze dodatkowe wcale sie tym nie przejmujcie mi juz tylu lekarzy to powiedzialo ze to wcale nie jest grozne.A tak mysle ze wiekszosc z nas to ma od nerwicy a nie od żadnej choroby.I co wam na te skurcze wasi lekarze mówiom czy to grozne?Pozdro.
~krycha,
2007-12-20 18:39:24 (IP: 83.28.1***)
Tom mnie lekarz terz powiedział że mam się nimi nie przejmować ale to terz zależy jaki to rodzaj arytmi ale tylko ktoś kto ma silne nerwy potrafi je opanować ale nie wszyscy są tak silni aby się nimi nie zadręczać. POZDRAWIAM.
~minia,
2007-12-20 20:28:40 (IP: 85.219.***)
Krycha dzis bylam u kardiologa tez mam czestoskurcze polaczone z migotaniem przedsionkow, choc teraz holter nic nie wykazal ale to nie jest na zawolanie, przy tym mam chorobe wiencowa malych naczyn, ze dostane zawalu, ale pani dr mowila ze nieraz ludzie dostaja zawalu majac czyste naczynia wiencowe, i mam sie nie martwic tym tylko brac leki regularnie a bedze dobrze, i nie martw sie tak, choc to trudno,nieraz nad tym zapanowac zwieksz dawke leku o polowe napewno nic sie nie stanie a czestoskurcze mina do tego mam wziac sobie lek na uspokojenie aby sie wyciszyc lezac na kardiologi wszystkim sercowcom podaja lek uspokajajacy pozdrawiam wszystkich i zycze spokojnych swiat i szczesliwego nowego roku moze bedzie lepiej
~Nadmorski,
2007-12-20 21:29:23 (IP: 83.25.2***)
Pawełku, a jaką sektę reprezentujesz? Nie zawracaj ludziom głowy i marsz na oczyszczanie, może Ci przejdzie...
~malwina_st,
2007-12-20 23:52:34 (IP: 85.14.6***)
Właśnie zgadzam się z Nadmorskim - ludzie piszący na tym forum naprawdę cierpią a denerwują mnie takie posty typu *złote środki* na nasze dolegliwości! To nie jest takie proste i łatwe do wyleczenia a przede wszystkim do przezwyciężenia!
Paweł jak nie masz co robić z wolnym czasem wejdź na forum psychologiczne lub na chata i tam się wygadaj!
donek,
2007-12-21 00:29:48
Do Malwiny i Nadmorskiego - czepiacie się Pawła, bo facet zaczął konstruktywnie działać - zapobiegać , a nie jęczeć, biegać na zabiegi i garściami prochy łykać.
Mam wrażenie, że lubicie cierpieć i wkurza was takie podejście, bo ja nie widzę nic dziwnego w tym, że ktoś zapobiega.
Widocznie taka jest mentalność naszego społeczeństwa, wygodniej dopakować soli, tłuszczu, zapić *procentami*, a prochy dokonają cudu.
W końcu lekarz co jakiś czas przeczyści tętnice.
malwina_st,
2007-12-21 00:48:33
Donek - sory ale nie znasz mnie i dlatego proszę nie osądzaj! Nie jestem żadną alkoholiczką, lekomanką czy kimś innym. Jeśli byś mnie znał wiedział byś że jestem osobą wytrzymałą dlatego nie mów, że jęczę i latam na zabiegi! A jak ty to nazywasz *prochy* łykam od 3 dni a męczę się z dolegliwościami od 2 miesięcy codziennie więc nie pier...... mi że panikuję! Paweł pisał, że miał to od 2 tyg, więc chyba jest między nami różnica. Ok magnez, potas itd są dobre na serce ale bez przesady że wcześniej nie mógł wejść na 3 piętro a teraz może na 9! To nie są jakieś magiczne środki! A picie 2l wody to też chyba cudów nie zdziała! Hmm no wiesz cierpienie to moje hobby hehe jesteś żałosny. Jeśli ktoś ma wadę serca to nie pomogą mu jakieś tam cudowne środki. A wy pisząc to nakłaniacie ludzi do odstawienia leków - a pomyśl przez ułamek sekundy że ktoś może posłuchać was i np. w najgorszym wypadku umrzeć! Po to są lekarze i leki abyśmy mogli w razie konieczności z nich korzystać! A co ty myślisz że mi tabletki to frajdy dodają? A czytając post Pawła dochodzę do wniosku że rak i aids to choroby podobne go grypy tygodniowej! Jeśli by tak było tylu ludzi by teraz żyło! A i lekarze mieliby mniej pracy :(
Jestem oburzona twoją wypowiedzią!
Jeszcze jedno po przeczytaniu twojego zdania *W końcu lekarz co jakiś czas przeczyści tętnice* dochodzę do wniosku że nazywasz nas narkomanami czy może samobójcami haha idź się leczyć gdzie chcesz a zobaczysz że cię to zgubi!
Mimo to pozdrawiam haha
donek,
2007-12-21 01:16:56
Nie znam cię, ale na podstawie Twoich postów, widzę jakie bzdury tam wypisujesz. Lubisz być w centrum uwagi i do tego widać służy ci to forum.
Tętnice przeczyszcza się ze złogów (płytek miażdżycowych), które są skutkiem diety.
Jeśli z większą uwagą czytałabyś wypowiedzi innych - wiedziałabyś o czym piszę i nie plotła głupot o narkomanii.
Daleki jestem od namawiania ludzi do odstawiania leków i rezygnacji z badań, ale jeśli komuś zależy na zdrowiu, to zrobi dla siebie coś więcej niż zaleci mu lekarz.
Mimo to cieszę się, że wywołałem uśmiech na twej zbolałej twarzy.
Życzę ci znacznie więcej szczerych uśmiechów i pozdrawiam.