mariusz12345,
2007-12-14 20:44:22
Jak wy pracujecie z tymi dodatkowymi skórczami ja nawet chodzić nie moge bo przy wysiłku zaraz mnie łapie.
~minia,
2007-12-14 20:44:24 (IP: 85.219.***)
-jakubpiotr nawet kiedy pisalam to mam migotanie i co mam dzwonic o nie musze sama sobie poradzic moja pani kardiolog nauczyla mnie nie panikowac wzic dodatkowa dawke lekow i obserwowac sie az zaczna dzialac a wierz ze w tym czasie nawet cisnienia nie moge zmierzyc bo cisnieniomierz wariuje
~malwina_st,
2007-12-14 22:01:02 (IP: 85.14.6***)
Witaj bezinteresowny i inni oczywiście :)
Nie jest tak kolorowo u mnie jak mogłoby się wydawać ale staram się nie wpadać w panikę i walczyć z tym sama bez izby.
Hmm teraz siedze sobie z holterem a serce nie zwalnia mniej niż 100 :(
Co do UKG to hmm napiszę słowa lekarza: Tachykardia w czasie badania, ocena IS7 trudna do oceny, A to powiedział do nie: widzę tu zaawansowaną tachykardię, lecz z powodu szybkiej akcji serca nie mogę zrobić dokładnych pomiarów, jak i nie można stwierdzić przyczyny tachykardii. Przyczyn może być wiele, ale ja nie zobaczę tego póki serce nie zwolni. Musi Pani zrobić dodatkowe badania. nie wiem czym jest powodowana i to jest gorzej jakby było wiadomo czym*.
To mi pwiedział Pan doktor....a mi sie tylko ryczeć chce choć jak zapominam o tym to się smieję :) co do holtera wynik dopiero we wtorek jak pójdę na wizytę.
~stracatella,
2007-12-15 15:42:34 (IP: 83.30.1***)
Krycha, nie - ja byłam przyjęta planowo. Coć przy tak nieskim ciśnieniu jakie mam i z tym serduchem to czasami chetnie zawołałabym kogo się da na pomoc... dzisiaj miałam ciśnienie 60 na 50 myslałam że zjadę, a jestem sama w domu, ba nikogo z rodziny nie ma dzisiaj w miescie poza małym dzieckiem z którym jestem właśnie w domu.
malwina_st co z tą tachykardia? Wiesz czym może być spowodowana? Da się to dziadostwo wyleczyć?
Mnie tylko pocieszył lekarz że po zabiegu jaki miałam zaburzenia rytmu nadkomorowe to się często zdarzają. Nie mówił czy przejdą, ale mam taką nadzieje - tyle że ja je miałam jeszcze krótko przed zabiegiem.
pozdrawiam
~Sylwka,
2007-12-15 17:07:31 (IP: 212.244***)
Chyba jestem tutejszą rekordzistką w liczbie dodatkowych na dobę. Ostatni holter pokazał mi 8.200 i to świetny wynik w porównaniu z tym sprzed 2 lat , czyli 35.000. Zgadzam sie z minią, można się przyzwyczaić, a nawet trzeba. Inaczej pozostaje tylko się poddać, bo po co się meczyć. Życzę sił!
~wiki,
2007-12-15 17:52:06 (IP: 83.20.8***)
Witam wszystkich!! U mnie tez raz z górki raz pod górke ale ogólnie nie jest az tak źle.Byłam na kontrolnej wizycie u kardiologa i znów to samo brać tabletki zrobić ekg i nic konkretnego teraz czekam na termin echa i holtera. Dodatkowe daja mi w kośc przy świątecznych pożądkach bo przewaznie odczuwam je tylko przy wysiłku a u was jak?? mi sie wydaje że odkąd biore leki to ich tak dużo nie odczuwam a przedtem miałm ponad 4000 na dobe. Pozdrawiam
~minia,
2007-12-15 19:04:04 (IP: 85.219.***)
Wiki i tak trzymac leki i po jakims czasie spokoj a holter co to daje tylko wykaze ze sa te skurcze i dalej tablety pozdrawiam wlasnie pol godz temu przyjelam i uspokoilo sie wszystko
bezinteresowny,
2007-12-15 20:55:18
Hello wszystkim:)
minia:12 odprowadzeniowy holter jest o tyle lepszy,ze jesli w trakcie monitorowania zdarza sie jakies przygody,bedzie juz z grubsza wiadomo jakie jest pochodzenie ich(nie przyczyna oczywiscie ale ognisko dodatkowych lub arytmii).Prof.Walczak zawsze go zaleca od razu ,zeby nie przedluzac zabawy,prywtnie od 150pln.
stracatella:jesli chodzi o 1 pietro.to puls nie powinien wzrastac bardziej niz o 15-20 uderzen,pomijajac momenty kiedy mamy akurat napad tachykardii lub czestoskurczu,wtedy rosnie nieadekwatnie,U mnie odkad mam arytmie rosnie jednak zawsze za bardzo,co dokladnie czuje,w czsach pelnego zdrowia nigdy nie czulem pulsu,chyba ze po ostrym sporcie.Teraz jak wejde na 4-5 pietro to sie odruchowo zginam,by puls szybciej wyrownal,cos jak sprinterzy po biegu.Ogolnie na gwaltowne wysilki tak reaguje,nieadekwatna tachykardia.Serce za bardzo przyspiesza i kiepsko zwalnia.
W marcu w aninie mialem probe wysilkowa z badaniem spirometrycznym,wynik idealny,ale jak siadalem po wszystkim to cieszylem sie ze to jest anin,bo myslalem ze oni mnie odratuja,serce tak walilo:)nieadekwatnie...nic sie jednak nie stalo.
malwina:powodzenia we wtorek,jak cos blizej Ci z ta tachykardia wyjasnia daj znac,mnie tez ona meczy ale lekarzy zostawiam sobie juz na przyszly rok:)
Ps,do wszystkich z tachykardia:czy sa jakies szczegolne powody ktore ja u Was wyzwalaja?U mnie np gwaltowny wysilek,silne emocje,za duzo papierosow danego dnia,duze zmeczenie.I tych rzeczy staram sie unikac.A u Was?
pozdrawiam:)
~barbara,
2007-12-15 21:11:51 (IP: 80.48.2***)
U mnie wystepuje zawsze po sniadaniu!!
~stracatella,
2007-12-15 22:22:43 (IP: 83.30.1***)
... ja się szybko męczę. Nie mam pojęcia co wyzwala u mnie tachykardię - moze emocje cześciowo ale trudno powiedzieć.
Mam za to cholerne bóle w klatce piersiowej ... nie wiem co to znowu.
pozdrawiam
bezinteresowny,
2007-12-15 23:25:01
Zawsze mi sie wydawalo,ze kobiety maja tyle do powiedzenia i sa takie wygadane,czego najlepszym przykladem moja zonka i corki,a tu prosze,jakie zdawkowe odpowiedzi:))
~malwina_st,
2007-12-16 15:24:01 (IP: 85.14.6***)
Witaj straciatello - niestety nie wiem czym jest powodowana u mnie tachykardia :( na echo nic nie można było zobaczyć ale może wyjdzie na holterze. Wynik niestety poznam dopiero we wtorek wiec dalej musze czekać :( czasem mam dość...tachykardia występuje u mnie codziennie i jestem już wyczerpana psychicznie i fizycznie....jestem ciągle zmęczona i zasapana jak po dużym bieganiu :( czasem radzę sobie ale są też gorsze dni i wtedy mam wszystkiego dość :(
We wtorek wizyta i mam nadzieje że coś się wyjaśni i będę mogła pozbyć się tego cholerstwa. które nie daje mi normalnie żyć :(
Pozdrawiam wszystkich
~krycha,
2007-12-17 15:10:26 (IP: 83.30.1***)
Witam i o zdróweczko wszystkich pytam? u mnie w kratke ale widze że to forum jakoś mało aktywne, napewno to przed świętami nie ma czasu pisać. Bezinteresowny widzisz my kobiety napewno lubimy pogadać ale święta za pasem pracy mnóstwo ale napewno po świętach będzie lepiej wybaczysz nam? POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
bezinteresowny,
2007-12-17 20:38:21
:))wybaczam,wybaczam,sam tez mam trrrroszke zajec:)
nadrobimy,pozdrawiam wszystkich
malwina_st,
2007-12-18 10:33:19
Witam dziś moja wizyta i wynik holtera. Mam nadzieję (zresztą jak przed każdą wizytą) że dziś się dowiem czym jest spowodowana tachykardia u mnie. Już mam dość :( wstałam o dziesiątej i jak zawsze jestem niewyspana i od razu atak! Puls skoczył do 128! okropne uczucie i ten strach w klatce blee
Z jednej strony cieszę się, że jest te forum i dużo ludzi, którym można się wyżalić a z drugiej zaś smutno mi, że aż tyle ludzi się męczy....wiem po sobie co oznacza ta choroba dla nas i przede wszystkim jak wpływ ma na nasze samopoczucie fizyczne i psychiczne....mnie już chyba wykańcza i fizycznie i psychicznie. Wczoraj puls przez cały dzień albo 96,98 albo 110, dopiero wieczorem jak położyłam się do łóżka spadł do 90 :( a dziś hmm 128 po wstaniu :( ehh
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego a przede wszystkim spokojnego dnia
Napiszę wieczorkiem co wniosła nowego w moje życie dzisiejsza wizyta.