~margot,
2007-10-28 00:00:13 (IP: 62.21.1***)
Witam czytając te wszystkie wypowiedzi dostaję gęsiej skórki już kiedyś pisałam dodatkowe skurcze mam od 20 lat z przerwami brałam propranolol concor leczyłam się u psychiatry teraz mam 39 lat skurcze powróciły nasiliły sie przyszły lęki kiedy serce przewraca się aż w mózgu mi pulsuje i jakby się w nim gotowało rodzina nie rozumie tego lęku teraz przyjmuję propranolol 40 trzy razy dziennie i betaloc zok 25 raz dziennie są dni że jest ok mam też takie uczucia czasami jakbym odpływała drgawki wewnątrz i mimo tego wszystkiego chcę się bawić i żyyyyć pełnią życia czsem nawet wypiję sobie piwko .Kochani uważam iż te wszystkie dolegliwości mamy na tle nerwowym jesteśmy za wrażliwi i to jest tego p;rzyczyna pozdrawiam
~etka,
2007-10-28 01:40:07 (IP: 83.17.2***)
Witajcie!
Jak to dobrze, że tutaj trafiłam, dzięki Wam trochę się uspokoiłam i może wreszcie zasnę... Cały dzień jestem dziś na jakichś melisach kalmsach czy innych valerianach forte i dopiero poczytanie Waszych wypowiedzi jakoś mnie wyciszyło :-)
ja mam takie jak by kopnięcia w przełyk od sierpnia i niestety teraz już codziennie, a już najgorzej jest w nocy. Najważniejsze, ze od tego się nie umiera (wniosek po lekturze Waszych wypowiedzi) ale i tak pójdę w poniedziałek do lekarza.... mam niedomykalność zastawki, tyle że to chyba nie moze być przyczyna moich problemów, bo zdiagnozowano ją 11 lat temu i nic mi dotychczas nie dolegało w tej kwestii
teraz jednak zastanawiam się jak przekonać lekarza rodzinnego zeby nie poprzestawał na ekg bo z tego co czytam to mało prawdopodobne żeby cokolwiek wykazało
powiedzcie, czy bez leków się nie obejdzie? miałam już kilka opakowań propranolu, zostało mi sprzed dwóch lat, kiedy słyszałam uderzenia serca w uchu i to wtedy lekarka mi ten lek zapisała, od sierpnia wszystko zażyłam i teraz zastanawiam się czy to nie był bład tak bez konsultacji, no ale co się stało.... najwaznejsze to teraz uwierzyć, ze jeszcze będzie dobrze :-) ok, to teraz pewnie wreszcie zasnę, jutro znowu Was poczytam, bo na razie jestem po kilku stronach dopiero...
~tom,
2007-10-28 05:59:40 (IP: 195.116***)
Minia jak sie rozpoznaje migotanie przedsionków na ekg.
~tom,
2007-10-28 06:47:09 (IP: 195.116***)
Czym to sie objawia dokladnie minia i od czego powstaje jakie sa objawy.Pozdro.
~etka,
2007-10-28 08:35:14 (IP: 83.17.2***)
Dzień dobry,
zastanawiam się czy możecie mnie trochę *wtajemniczyć* i napisać jakie powody tych skurczów podawali wasi lekarze? ja jestem początkująca i chciałabym wyrobić sobie jak najlepsze podejście do tego *wyzwania* żeby opanować serce :-)
~minia,
2007-10-28 11:33:56 (IP: 85.219.***)
Tom u mnie powiedzieli ze mam od dlugotrwalego nadcisnienia, mam powiekszona lewa komore serca,blok peczka hisa, i teraz dolaczyla sie dusznica bolesna,migotanie nie zawsze wychodzi na ekg np; mialam robione badanie wysilkowe wtedy nastapilo migotanie z trzepotaniem przedsionkow, kilkakrotnie,mialam holtera to nie zawsze wychodzilo poniewasz mam napadowe migotanie nieraz jest dzien ze czuje sie swietnie nic mi nie dolega, a nieraz kilka dni zle sie,czuje, najgozej zle znosze zozpierajacy bol w klatce piersiowej wdedy dolancza sie strach itd.
~krycha,
2007-10-28 12:21:18 (IP: 83.30.1***)
Do etki. Na swoim przykładzie mogę ci powiedzieć że dostałam tych skurczy po zapaleniu mięśnia sercowego. Mam je już parę lat więc sie za bardzo nie stresuj, najlepiej wybierz się do kardiologa, napewno zleci odpowiednie badania. POZDRAWIAM.
~jakubpiotr,
2007-10-28 20:01:59 (IP: 90.156.***)
Jeszcze zyje, choc nie wiem .....szkoda gadac
~tom,
2007-10-29 08:15:16 (IP: 195.116***)
A co ci sie zrobilo ile masz tych podkniec serducha.Miales jakis atak.Byles w szpitalu.
~krycha,
2007-10-29 09:03:59 (IP: 83.30.1***)
Jakubpiotr! Dzięki bogu odezwałeś sie nie rozpisałeś sie my tu jak widzisz martwiliśmy się o ciebie. Napisz coś więcej jak morzesz co sie stało chyba że nie chcesz o tym pisać to przepraszam. POZDRAWIAM.
~Alicja,
2007-10-29 11:08:44 (IP: 83.21.7***)
Martaa, ale tak normalnie łapałaś tego dr Kazimierczaka bez żadnego skierowania?
~EWKA,
2007-10-29 12:29:48 (IP: 83.6.19***)
Jakub Piotr ! dobrze że się odezwałeś - napisz coś więcej !
~EWKA,
2007-10-29 14:21:49 (IP: 83.6.18***)
A tak w ogóle to od dawna czekam TU na Nadmorskiego ! wiem że jego posty
rozwiałyby wątpliwości wielu forumowiczów i przede wszystkim poprawiły nastrój !
Nadmorski pilnie poszukiwany !!!!!!!!!!!chociaż jak przepadł tak dawno to wątpię by się odezwał :(
~tom,
2007-10-29 18:21:10 (IP: 195.116***)
Witam.A tak wogule to co wam mówiom lekarze na temat tych skurczy dodatkowych czy sa grozne i tak ma byc.Bo mi kardiolodzy mówili ze taka ma byc i to nie jest grozne.Bralem ten bisokard jakis czas nie dlugo juz go nie biore sam odstawilem chociarz lekarz powiedzial ze moge brac go tylko doraznie.Czy takie beta blokery sie bierze do konca zycia?Pozdro.
~krycha,
2007-10-29 18:22:59 (IP: 83.30.1***)
Minia a tego trzepotania przedsionkow to sie dostaje przy wysokim ciśnieniu? jeśli wiesz coś więcej na ten temat to napisz.