~stracatella,
2007-10-20 11:45:51 (IP: 83.30.1***)
Krycha, dzięki za namiary jeszcze raz. Zapiszę się na wizytę,
Co do odstawiania... ja po trzech miesiacach brania leku na bazie benzodiazepin odstawiałam go przez miesiąc.
Nie jest to łatwe, więc lepiej baaaardzo powili zmniejszać dawkę i taką zmniejszoną rać jeszcze np. tydzień potem znowu ćwiarteczkę mniej i tak przez tydzien... aż na końcu ćwiarteczka co drugi , potem co trzeci dzień aż do zera...
Te zawroty to z newów, czy od serca, ja też czsem miewam i strasznie się wtedy boję żeby nie ostać wylewu.
pozdrawiam
~minia,
2007-10-20 12:28:33 (IP: 85.219.***)
Ile macie lat ze od razu myslicie o wylewie z tego co czytam wasze wypowiedzi to raczej nerwica was dopadla i przypisujecie sobie rozne objawy a co do lekow to niektorzy niech sie opanuja i nie radza jakie leki brac tylko lekarz moze zlecic bo jednemu pomoga a drugiemu zaszkodza,pozdrawiam
~tom,
2007-10-20 13:01:32 (IP: 195.116***)
To napewno nerwy ja biore Afobam juz 2 miesiac 1 tabletke na wieczór uzaleznia na bank!!!Dzisiaj mnie takie nerwy wziely ze musialem go juz wziasc i mnie puscilo.Jakies pieczenie w klacie i serducho walilo.Wczoraj bylem z wynikami tarczycy i jest ok nie mam.Kardiolog wykluczyl chorobe serca a nerwki i dodatkowe tez mam od nerwów.Przepisal mi Bisokard beta bloker na te skurcze i wam powiem ze narazie serducho tak nie walilo.Ale tez mam go brac tylko doraznie wrazie jak by co.Pozdro.
~martaa,
2007-10-20 16:32:49 (IP: 62.69.1***)
To ja jeszcze raz na temat leków;) brał ktoś metocard? ja biore go doraznie poł tabletki jak mam gorsze dni i pomaga tzn obniza puls serce mi tak nie wali ale on chyba nie ma wpływu na te dodatkowe* *? a co do concor lekarz powiedzial mi ze to moja decyzja czy w wieku 21 lat chce sie pakować w jakieś blokery tym bardziej że mam niskie ciśnienie.no ale jest co raz gorzej wiec chyba zaczne to brać tzn najmniejsza dawke 1,5.choc mam obawy po przeczytaniu ulotki tzn ze trzeba podczas brania tego leku konsultować sie z lekarzem albo że nie można go nagle odstawić. i jeszcze obserwować puls przez pierwsze 4 godz po zazyciu . troche sie przestraszyłam tych wszystkivh żeczy z ulotki
~krycha,
2007-10-20 16:48:22 (IP: 83.30.1***)
Stracatello z tego co się orjentuje to wylewu to można dostać jak sie ma bardzo wysokie ciśnienie a zawroty głowy to jak czytam mogą być też na tle nerwowym,albo od kręgów szyjnych jak sie ma dyskopatje tak jak ja.Z tego co piszecie to ja jestem na bank uzależniona ,od tego AFOBAMU zaczne zmniejszać dawki od zaraz ,a jak sie nie da? to co zrobić?
~tom,
2007-10-20 17:01:28 (IP: 195.116***)
Moze byc ciezko z tym afobamem.Mi pomaga ale tam pisze ile sie go powinno brac najdluzej jest dobry ale niestety uzaleznia tam sa jakies benzoidany czy cos takiego.Zamien na Cloranxen tez to bralem dziala 24 godziny 1 tabletka.Wylew to udar mózgu to nie tak cisnienie przy tym jest niezłe krwi bez paniki.Pozdro.
~krycha,
2007-10-20 18:07:46 (IP: 83.30.1***)
Tom nie wiem czy to tak można zastąpić jeden lek na inny, czy najpierw wyjść z tego afobamu? a potem iść do lekarza żeby mi zapisał ten drugi lek już sama nie wiem napendziliście mi stracha. Co ci lekarze nie wiedzą że nie można go tyle czasy brać?teraz dopiero wyczytałam w ulotce .Ale sie wpakowałam! Mam nadzieje że wyjde z niego. POZDRAWIAM.
~mama wojtusia,
2007-10-20 20:48:46 (IP: 83.21.9***)
Widze ze wszyscy jeszcze zyja :) ja tez choc czasem mam ochote wyskoczyc przez okno :( ale sie wzdycha i sie zyje dalej pozdrawiam starych i nowych forumowiczow i uciekam kapac malego...juz prawie sie odzwyczajilismy od piersi i zaczne brac leki zobacze czy bedzie poprawa...papatki
~krycha,
2007-10-21 15:45:54 (IP: 83.30.1***)
O kurcze mamo wojtusia a co mieliśmy poumierać?mam nadzieje że to taka przenośnia pozdrawiam.
~EWKA,
2007-10-21 17:32:37 (IP: 83.6.18***)
Witam ! wczoraj zawroty powaliły mnie- dosłownie :( wylądowałam w szpitalu
tam po konsultacjach neurologicznych i laryngologicznych wróciłam do domu !
Mam czekać na rezonans magnetyczny - lekarze podejrzewają uszkodzenie nerwu słuchowego ( stąd te zawroty) ale co będzie to się okaże :(((((
~martaa,
2007-10-21 19:42:36 (IP: 62.69.1***)
Mam bardzo ważne pytanie.czy ktoś z was miał tak że dodatkowy skurcz przerodził się w częstoskurcz? ja miałam tak dziś. serce waliło mi ponad 200.oczywiście pogotowie.zalecili mi ablacje
~mama wojtusia,
2007-10-21 20:12:50 (IP: 83.21.2***)
Krycha jasne ze to byl zart :) ewka a to az taka droga przez meke zeby sie wrescie skapowali co ci dolega???przeciez to chore jakies czemu nie zatrzymali cie w szpitalu do dalszych badan?nerw sluchowy?kurde tak samoistnie sie uszkodzil? :| ehhh wspolczuje ci bardzo wydaje mi sie ze zwykle dodtakowe moje to pryszcz w porownaniu z twoim i klopotami...trzymaj sie jakos bedzie wkoncu znajda przyczyne i zaczna cie leczyc. papatki uciekam ogladac wieczor wyborczy :P
~minia,
2007-10-21 20:38:47 (IP: 85.219.***)
Marta i co ci na pogotowiu zaserwowali
~martaa,
2007-10-21 21:46:51 (IP: 62.69.1***)
Minaia standardowow betaloc . zreszta samo mi przeszlo, ja miewam takie ataki ale zawsze byly slabsze teraz juz myslalam ze umre. i oczywiscie ciagle dodatkowe i przyspieszony puls
~minia,
2007-10-21 21:51:37 (IP: 85.219.***)
Kroplowy zadnej nie podali to chyba nie bylo tak zle ja jak trafialam to kilka godzin pod kroplowka lezalam na ratonkowym