krycha,
2007-10-01 08:33:15
A robiłeś wysilkowe EKG żeby zobaczyć jak serducho zachowuje sie przy wysiłku? jak nie to sobie zrób i zobaczysz.
~Łukasz,
2007-10-01 13:51:22 (IP: 89.228.***)
Właśnie wysiłkowego nie miałem... musze zrobić, chociaż w pracy też mam duży wysiłek fizyczny i jest dobrze ale nie wiem czy to samo będzie przy cwiczeniach no nic, dziś poniedziałek to zobacze ;-) pozdro.
wsuwka,
2007-10-02 15:10:46
Robiłam w lipcu EKG, Holter, Echo. Poza tachykardią zatokową wyniki ok, nie mam wady ani choroby serca. Czy może byc tak, że skurcze, które teraz mnie dopadły i sa bardzo uciążliwe, to nagle coś groźnego? A może czegos nie wykryły badania? Wpadam w panikę po każdej *Serii*
krycha,
2007-10-02 18:04:20
Ale dlaczego wpadasz w panike? przy tych skurczach bo nie napisałaś? napisz coś więcej czy pod wpływem skurczy wpadasz w panikę?
~EWKA,
2007-10-03 20:03:48 (IP: 83.6.19***)
Witam wieczorową porą! Widzę ,że przez te wcześniejsze przepychanki słowne , pustawo się TU zrobiło ! Nic w tym dziwnego !
Nadmorski co u Ciebie ?
pozdr:)
krycha,
2007-10-04 09:01:38
Dzisiaj o 16 stej 15 mam wizyte u specjalisty od leczenia arytmi czekałm 2 miesiące, ciekawa jestem co mi powie czy czeka mnie ablacja której sie bardzo boje czy są jeszcze jakieś inne sposoby aby złagodzić te skurcze to jest podobno bardzo dobry specjalista w tej dziedzinie,jak wrócę to napisze. Bardzo bym chciała żeby obyło sie bez ablacji ale zobacze. POZDRAWIAM.
~krycha,
2007-10-04 19:01:27 (IP: 83.30.1***)
No jestem już po wizycie i powiem wam że uspokoiłam się, jak już pisałam mam tych skurczy 1600 ale jest to arytmia łagodna grożniejsze są arytmie złożone ja biore biosotal 80 i zostawił mnie na tym leku, powiedział że oczywiście może mi przepisać inny lek silniejszy ale może on spowodować dodatkowe kłopoty z sercem ale to już zależy odemnie ponoć biosotal jest bardzo dobrym lekiem antyarytmicznym, a ablacje wykonuje się przeważnie w arytmi złożonej i nie bendzie mnie na nią kierował mialam ze sobą badanie holtera i echo serca a wyczytałam na poczekalni że jest to ADJUNKT DR NAUK MEDYCZNYCH SPECJALISTA W LECZENIU ARYTMI. pracuje w ochojcu więc myślę że jest dobrym specjalistą.Dostałam ponowne skierowanie na holtrra bo to co miałam ze sobą robiłam rok temu.POZDRAWIAM i zdrówka wszystkim życze.
~tom,
2007-10-04 19:02:12 (IP: 195.116***)
Krycha co ci powiedzial lekarz.
~tom,
2007-10-04 19:06:40 (IP: 195.116***)
Krycha jak ty odczówasz te skurcze dokładnie.
krycha,
2007-10-04 20:21:00
Tom jak ci mam to opisać tak poprostu to mam tat puk przerwa znowu puk i przerwa tak jakby mi sie serce zatrzymywało na sekunde i to jest takie dziwne uczucie jakby w żołądku biło mi to serce ale jak mi to wyjaśnił lekarz to takie jest tylko odczucie i przy arytmi tak może być zresztą każda arytmia ma inne odczucia poprostu inaczej się ją odczówa te złożone arytmie odczówa sie inaczej tak mi powiedział lekarz a ty jak odczówasz? POZDRAWIAM
~Sylwka,
2007-10-04 22:59:03 (IP: 212.244***)
Witajcie, jak się czujecie w te niezdecydowane pogodowo dni? Ja nienajlepiej, szkoda pisać. NADMORSKI, odezwij się na pocieszenie, bo serce mam jak kamień. Może kiedyś będzie lepiej...............
~EWKA,
2007-10-05 06:35:41 (IP: 83.6.18***)
Witam w piątkowy poranek :)
Sylwka ! jak miło ,że się odezwałaś a czekam na wieści od Ciebie :)
Czuję się podobnie - a Nadmorski pewnie pobiegł gdzieś *w siną dal* :) i nie ma Nas kto wspierać duchowo !? Lepiej być musi ....................
~tom,
2007-10-05 07:07:04 (IP: 195.116***)
Krycha ja tego duzo nie mam jak mi uderzy to nawet nie wiem kiedy to jest jedno uderzenie trwa chwilke i koniec ale nie caly dzien tak jak uwas.jak uderzy to czuje jakby w przelyku albo w zoladku.Ja to mam wogule nerwice lekowom.Ale kardiolodzy mówiom ze to nie grozne i tego sie nie leczy widze ze duzo ludzi tak pisze tez na necie ze im tak lekaze mówili.To jednak w tym cos musi byc.
krycha,
2007-10-05 09:41:53
Witam Tom widze że odczówasz to podobnie jak ja mnie lekarz też powiedział że zostawil by to bez leków tylko te leki oczywiście nie tak mocne mają na celu złagodzenie skurczy i poprawienie dyskonfortu pacjęta anie calkowite ich zlikwidowanie jak ci już pisałam są mocniejsze leki ale nie o to chodzi żeby wpendzić pacjęta w dodatkowe choroby serca po mocniejszych lekach które niestety mają takie działania uboczne więc nie stresuj sie. A ty bierzesz jakieś leki na te doodatkowe skurcze?
~tom,
2007-10-05 10:25:23 (IP: 195.116***)
Nic nie biore np dzisiaj nic nie mialem takiego nie kazal mi nic brac.Ja mialem echo i standard ekg.Holtera nie mialem bo nie potrzeba podobnos.Nic w tamtych badaniach nie wychodzi.Dzisiaj narazie nic nie mam takiego wy to macie co troche bo ja to bym zwariowal chyba jak bym mial to co troche.Mi kardiolog powiedzial ze tak ma byc i jest to nie grozne.Mówi ze on tez tak ma.