~Gosia,
2007-07-17 11:11:35 (IP: 83.13.1***)
Witam wszystkich *Sercowych*:). JA miałam ablację dwa tygodnie temu już drugą w swoim życiu. Była skuteczna, lekarz był bardzo zadowolony z wyników, ale od kilku dni pojawiły mi się właśnie takie dodatkowe skurcze. Boję się strasznie i za każdym takim skurczem mam wrażenie że zaraz będę miała częstoskurcz. A dzisiaj wyjeżdżam na tydzień do Austrii i oczywiście mam tysiące myśli co ja tam zrobię jeśli złapie mnie częstoskurcz:/.
Pocieszyła mnie wypowiedź Shape, która pisze że te dodatkowe skurcze minęły Jej jak zaczęła ćwiczyć.
Czyw ie ktoś może czy z takiego pojedyńczego skurczu dodatkowego może zacząć się taka częstoskurczu?
~ela,
2007-07-17 20:03:23 (IP: 83.10.1***)
Witam was wszystkich bardzo goraco! dawno nie pisałam na forum, choc często śledzę wszyskie wypowiedzi.U mnie bez zmian - raz jest lepiej i mogę przenosić góry,a są takie momenty że nie mam siły isc sie wysiusiać .Mało tego ..byłam nerwowa ,ale w obecnej chwili nie panuję nad sobą ,duperele wyprowadzają mnie z równowagi.Czasami jest mi wstyd przed moimi najbliższymi i nie mam pojęcia jak oni ze mną wytrzymuja.Wydaje mi sie że oprócz beta-blokerów muszę poprosić lekarza o coś na uspokojenie.Katarzyno! nie bój się wyjazdu do Austri- jedz i to koniecznie! Ja w tym roku byłam w szwajcari , gdzie miesiac pracowałam przy zbiorach owoców, a pózniej zrobiłam sobie wycieczkę do Nicei przez Alpy-było cudownie!Nie możemy być wieżniami ! musimy normalnie żyć!ja kiedyś też byłam pełna obaw , nawet jak miałam jechać 80 km poza Łódz.Pozdrawiam!
~Karla,
2007-07-18 11:59:26 (IP: 83.13.1***)
Ja juz od 4 dni nie mam dodatkowych..o 2 tyg. jem potas i magnez może poprostu brakowało mi tych elektrolitów i teraz b ędzie ok:))))pozdrawiam wszystkich
~mama wojtusia,
2007-07-18 14:12:55 (IP: 83.21.2***)
Karla to na pewno to w duzym stopniu ja jem magnez i jest o niebo lepiej raz na jakis czas cos tam zrobi sie niefajnie ale bez porownania jak mnie to wczesniej meczylo a jak jest teraz :) :) duze mysle ze tez mi pomoglo pozytywne nastawienie po prostu przestalam sie tak przejmowac i zamartwiac a nawet jak juz cos mi sie tam dziejie to po prostu to ignoruje ide se przejs robie kilka przysiadow albo robie rundke po schodach do gory i na dol i jest ok :)
~Shape (Sandra),
2007-07-23 22:08:56 (IP: 62.69.2***)
Do Kasi:na astme biore Serevent 1 raz dziennie rano,Flixotide rano 250 ug,wieczorem 100,i w ciagu dnia przed cwiczeniami 100 i wieczorem Singulair i Aleric.Te dwa pierwsze leki to leki wziewne w dysku,ostatnie to tabletki.
Dodatkowe skurcze znacznie mi zlagodnialy i sa duzo rzadsze,ale nie jest tak ze nie ma ich wcale,czasem sie zdarzaja,jednak prawda jest taka,ze gdy bralam Lokren,mialam ich bardzo duzo,kilka na minute nawet,a teraz gdy nie biore zadnych lekow na serce nie mam prawie wcale tzn mam kilka na miesiac.
Mam pytanie,czy komus z Was zdarzyl sie taki objaw,jak klujacy bol pod lewa piersia ktory pojawia sie tylko na szczycie wdechu i wydechu i podczas smiechu?Mialam to w zeszla srode,martwilam sie ze to serce,caly dzien mnie to trzymalo,przeszlo wieczorem zaraz po wzieciu tabletki Validol,czy wiecie co to jest,bo ja podejrzewam ze to wlasnie wypadanie platka zastawki mitralnej ale nie jestem pewna.
~EWKA,
2007-07-24 11:34:25 (IP: 83.24.2***)
Witam wszystkich po krótkiej przerwie :)pobyłam trochę nad morzem -* dodatkowe * były razem ze mną :((ludzi co nie miara !)Widziałam biegających , może którychś z nich to Nadmorski ?!- nie było GO tu całe wieki !
Sylwki też nie widać !- :( pewnie urlopuje !
Magnez jest bardzo ważny dla *dodatkowców * to dobrze ,że niektórym z Was pomaga !
pozdr.:)
~mama wojtusia,
2007-07-25 18:23:38 (IP: 83.21.2***)
Ehhh a ja sie cieszyłam bo było troche lepiej a teraz znowu jakieś gorsze dni i te dodatkowe mnie męczą...tylko jakos tak dziwnie takie paskudne uczucie i niepokój w okolicy serca :( tez tak macie??takie jakby zapowietrzanie sie serca,brrrrrr az mnie dreszcze biorą!!
~Łukasz,
2007-07-26 19:26:21 (IP: 89.228.***)
Hey witam wszystkich, dawno nie pisałem musze powiedzieć że mój stan zdrowia się polepszył troche ale na plus ;-)
ostatnie badanie rezonansu magnetycznego pozytywne ;-) oprucz tego że dokuczają mi jeszcze skurcze zastanawia mnie fakt dlaczego mam ich więcej w pracy na nocnych zmianach ;-) w dzień nie jest źle ale na nocnych zmianach moje serce wariuje wtedy dwie hydroksyzyny jedno aplo amo 10mg i modlitwa żeby przeszło, pozdrawiam wszystkich, trzymajcie się.
~EWKA,
2007-07-26 19:47:06 (IP: 83.24.2***)
CZEŚĆ !NO NIESTETY GDYBYŚMY NIE MIELI *DODATKOWYCH * PEWNO BY NAS *TU * NIE BYŁO .Nie zamartwialibysmy się TYM co inni bagatelizują .
ŁUKASZ ! - faktycznie dawno Cię TU nie było ! czy nie za dużo tej hydroksyzyny a w ogóle po co hydrosyzyna ? na uspokojenie?! Tak to jest jak ktoś czuje się lepiej , to zapomina o tym forum i naszym *dodatkowym * wątku ale jak znów poczuje się gorzej to wraca
Pogoda taka zwariowana - zdrowi żle się czują , więc cóż możemy powiedzieć MY !
SYLWKA - GDZIE JESTEŚ ???
Pozdrawiam wszystkich życząc lepszego samopoczucia
~Łukasz,
2007-07-27 17:06:43 (IP: 89.228.***)
Ewa tak na uspokojenie, myśle że nie jest to duża dawka a zawsze troche uspokaja... o forum nie zapomniałem zmieniłem prace dużo pracuje co pozwala mi zapomnieć troszke o *dodatkowych* i tak to juz sie toczy, czesto wchodze i czytam posty ale nie pisze;* pozdrawiam
~ela,
2007-07-28 13:49:51 (IP: 83.10.1***)
Ja ostatnio robiłam badania i mam wszystko w normie, jedynie potasu mam troche za mało .Więc zaczełam łykać tabletki KALVIN -zobaczymy.Dodatkowe mam prawie codziennie, ale chyba juz sie do nich przyzwyczaiłam .Oprócz sectralu który biore lekarz przypisał mi hydroxizinium i koenzym Q 10.Mnie zabija stres ,gdyz wiecznie sie o wszystko martwię , to życie jest takie popieprzone , nie ma żadnej stabilizacji!
~EWKA,
2007-07-28 16:44:02 (IP: 83.24.2***)
Witam ! Elu masz całkowitą rację :cyt.(*Mnie zabija stres ,gdyz wiecznie sie o wszystko martwię , to życie jest takie popieprzone , nie ma żadnej stabilizacji!*)
Mam to samo i wciąż słyszę żeby się niestresować !
Tylko jak to zrobić ? :( :(
Ja niedawno wyczytałam na innym wątku tego forum ,że po leku który biorę strasznie wypadają włosy , a nie wiedziałam !Ostatnio właśnie zauważyłam to u siebie :(
Ale cóz trzeba wybierać !
pozdr!
Nadal poszukuję SYLWKI !
~Sylwka,
2007-07-29 13:19:55 (IP: 212.244***)
Witam po długiej przerwie, Ciebie Ewka szczególnie serdecznie, dzięki, że o mnie pamiętasz. Faktycznie urlopowałam, też nad morzem, rozglądałam się za Nadmorskim, kto wie,może go widziałam. A może On jest wirtualny??? Wrociłam dopiero dzisiaj w nocy, tyle co wstałam, więc na razie zabieram się za ogarnięcie domowego rozgardiaszu i jakiś obiadek. Pozdrawiam i na razie!
~EWKA,
2007-07-29 14:53:07 (IP: 83.24.2***)
Sylwka nareszcie:) cieszę sie ,że jesteś !Ja też widziałam wielu biegajacych nad morzem i o tym samym myslałam co TY!
Dla mnie zaczyna się gorący tydzień już mnie bierze nerwówka -:(w tym tyg. egzamin , ale jak do tego czasu dożyć ;(?)
Pozdrawiam wszystkich życzac dobrego nastroju !
~EWKA,
2007-07-30 11:40:39 (IP: 83.6.23***)
Witam w poniedziałek ! nikt tu dziś jeszcze nie zaglądał ?!
Ja dodatkowych juz nie liczę !jak wspominałam ten tydzień jest dla mnie trudny i bardzo stresujący (szczególnie końcówka ) może jakoś wytrwam i stanę przed szanowną komisją .Toszczególnie obciążajaca sytuacja dla mego zmęczonego serducha !Gdyby tu był Nadmorski , On zawsze potrafił człowieka podtrzymac na duchu !Gdybym chociaż miała odrobinę tego optymizmu co On ,napewno byłoby mi łatwiej zmagać się z przeciwnościami losu a takze szarą codziennością !
Sylwka ! jak przeżyję jeszcze to - to koniec wszelkich nauk i stresujących egzaminów !ech !
pozdr