~Monikao,
2007-06-16 13:19:10 (IP: 213.158***)
Dzięki, Mikelek, też tak myślę. Poza tym mam teraz kardiofon, czuję się trochę bezpieczniej. Pozdrawiam ze strasznego upału.
~EWKA,
2007-06-16 16:20:47 (IP: 83.24.2***)
Witam !jeszcze dzień takiego upału a chyba nie wydolę - nie wspominając już o moich dodatkowych !Pracy mam multum -upał nie odpuszcza - i jak tu pracować w takich warunkach !Wytapiam hektolitry potu- gospodarka eletrolitowa organizmu w zagrożeniu , nie nadążam z uzupełnianiem !
A jak reszta się czuje? hej ! znajomi od serca! :)
Co z WAMI?
POZDRO :)
~mirka,
2007-06-16 16:50:18 (IP: 80.54.2***)
Ja też wypijam mnustwo wody i ratuje sie asparginem nie znosze takiej pogody pozdrawiam sercowych z całego serca
~anka,
2007-06-16 17:35:20 (IP: 83.31.1***)
Czy może ktoś napisać jaki powinien być prawidłowy wynik Holtera? Jakie są normy w ilości dodatkowych skurczów?
~EWKA,
2007-06-16 17:50:15 (IP: 83.24.2***)
Anka ! jest tu wątek *kołatanie i ablacje....*tam na pytania odpowiada lekarz !Zaglądnij i zapytaj tam uzyskasz kompetentną informację
~ANKA,
2007-06-16 20:26:55 (IP: 83.31.1***)
Dzięki, jestem nowa i mimo, że u Was jest miło, to wolałabym żeby ten temat mnie nie dotyczył.
~EWKA,
2007-06-16 22:40:55 (IP: 83.24.2***)
Hej serduszka ! jak tam ? gdzie jesteście ?
śpicie ?ja zapracowana , ale zaglądam żeby sprawdzić co u WAS ?!Teraz jednak już idę spać- nie mam niestety jutro odpoczynku!:(
Dobrej nocy!i chłodniejszego dnia !
~seba26,
2007-06-17 22:01:34 (IP: 89.124.***)
Witam,ja tez mam o 4 lat skurcze dodatkowe ale najdziwniejsze jest to ze czasami czuje tylko skurcz serca czyli te brakujace uderzenie a czasami zatyka mnie w klatce piersiowej jakbym nie mogl zlapac powietrza ale trwa to tez sekunde razem z brakujacym uderzeniem i pojawia sie tez bol jakby ktos kopnal mnie w serce i w tym momencie mam uderzenie serca ale ten bol tez trwa secunde i niewiem co jest grane,ogolnie mam uginanie sie przedniego platka zastawki mitralnej i dowiedzielam sie ze gdy serce bije szybciej to zastawka mitralna sie nie domyka ale minimalnie ale pani kardiolog powiedziala ze to jest w normie i ta zastawka moze sie niedomykac w takim procencie minimalnym i to nie jest wada, a rok temu jak robilem usg serca ale w innym miejscu to tego niby minimalnego niedomkniecia zastawki nie wykryli wiec zastanawiam sie czy jest teraz gorzej czy poprostu wtedy moze tego lekarz nie zauwazyl albo rzeczywiscie jest to tak minimalne ze nie zwarzal na tego uwage.
~monikao,
2007-06-17 23:54:03 (IP: 213.158***)
Seba, jak masz wątpliwosci, pogadaj z dobrym kardiologiem albo zrób USG w trzecim miejscu. Nie zadreczaj sie sam pytaniami bez odpowiedzi, bo to ci wcale nie pomaga. Raczej szkodzi. Spokój ma duże znaczenie, wiec najlepiej jak najwiecej sie dowiedzieć o własnej chorobie, z wiarygodnego źródła.
Upal? Podobno ważne żeby pic powoli i nigdy samą wodę, chociaz troche cytryny wcisnąc albo soki. Jak duzo pijecie to można też troche wiecej solić potrawy zeby wszystkiego od razu nie zwracać naturze razem z minerałami.
Ja ożywam wieczorem i moge balować do trzeciej. Gorzej ze wstaniem. W ciągu dnia to ani żyć ani spac.
~seba26,
2007-06-18 22:46:46 (IP: 89.124.***)
Ok,dzieki za odp,wybiore sie jeszcze raz, ale chcialem sie dowiedziec cos jeszcze,czy zawsze te skurcze ktore odczuwacie sa takie same,maja taki sam objaw,czy roznia sie,bo ja odczuwam kilka rodzajow skurczow,czy czujecie jakis bol podczas skurczu dodatkowego albo czy was zatyka w klatce piersiowej,jezeli mozecie to opiszcie jak wyglada wasz skurcz i co czujecie w tym momencie,wogole to jak bylem na echo kilka dni temu to akurat podczas obrotu na lewy bok dostalem skurcz dodatkowy i kardiolog to widzial i powiedzial mi ze to byl jakis skurcz nadkomorowy i kazdy zdrowy czlowiek takie ma i sa one na tle nerwowym,do tego mam problemy z kregoslupem z kregami piersiowymi czesto mnie bola a przy pochyleniu czuje jakbym mial cos tam zablokowane a podobno to tez moze miec wplyw na kolatania serca.pozdrawiam
~EWKA,
2007-06-19 08:13:33 (IP: 83.6.23***)
Witam ! no to szczęściarz z Ciebie seba! że akurat przy badaniu wyszedł ci TEN skurcz !u mnie najczęściej czy to na EKg, czy echo lub holter rzadko coś uda się złapać !No nie - ostatnio na holterze mi wyszły- po 20 latach jak je mam!Już wcześniej pisałam że odczuwam tak jakby serce się zatrzymało , albo jak szarpnięcie - różnie !
Sylwka ! , Nadmorski ! a WAS gdzie *wymiotło*:)Tu zapracowana koleżanka WAS wygląda !:)
POZDRO :)
~Sylwka,
2007-06-19 19:07:39 (IP: 212.244***)
Witam serdecznie! No, nareszcie mogę trochę (ale tylko trochę) zwolnić, bo goście z zagranicy wyjechali i teraz mogę spokojnie..nie, nie odpoczywać, tylko pracować i nadrabiać zaległości. Goście są wspaniali, ale obowiązki czekają!
Ewka, jak się czujesz? Ja całkiem, całkiem, mogłoby mi tak zostać, nie byłoby źle. Wyniki tarczycy też mi się poprawiają, już mi ona nie dokucza. Chyba powoli, powoli, baaardzo powoli wychodzę trochę na prostą, bo tak, jak 3-4 miesiące temu, to już bym nie dała rady! Nasz Nadmorski pewnie znów gdzieś w obcych landach, nie wziął sobie do serca prośby, by nas uprzedzać o dłuższych nieobecnościach. *Nawtykamy* mu, jak wróci!
Serdecznie pozdrawiam, liczę dni do urlopu ... i do roku 2012, po czytałam, że wtedy ma się zacząć globalne ochłodzenie. Może to będzie koniec upałów? Ale nz pweno jeszcze nie w tym roku, więc zaopatrzmy się w magnez i potas, bo nadchodzą lipiec i sierpień.
Na razie !!!
~Mikelek,
2007-06-19 21:17:30 (IP: 83.11.1***)
Żadnego ochłodzenia !!!
Może to dziwnie brzmi w ustach kogoś, komu serce regularnie się *potyka*, albo daje w bonusie dwa uderzenia zamiast jednego, ale... jeste okropnym zmarźluchem i drżę na myśl o tym, że mogłoby przestać być ciepło.
Wypicie 2 l. wody dziennie to nie problem, a Aspargin biorę co rano, więc daję radę.
A poza tym ostatnio wyluzowałem się trochę, bo mój tata ma, jak się okazało, dokładnie taką samą wadę serca (blok przedniej odnogi lewej gałązki pęczka Hisa) i żyje bez problemu już prawie 55 lat :)
Poza tym źle się czuję tylko jak nie pracuję (no i jak przesadzę z seksem), więc rzucam się w wir pracy i już dobrze jest. Nawet wieczorami, a wtedy zazwsze gorzej się czuję :)
Pozdrawiam.
~EWKA,
2007-06-20 14:37:25 (IP: 83.24.2***)
Hej ! Sylwka dobrze ze się odezwałaś !:)Nadmorski ...zapomniałam że nie będę się interesować gdzie on się podziewa
Upała mnie wykańcza w ddoadku ,ż edo konca czerwca musze pracować na zwiększonych obrotach !Potem jeszcze egzamin i ...wypoczynek !Ale jak do tego czasu dotrwać ,,,kiedy już teraz *ciagnę *resztkami sił:(
Dlatego MIKELEK!w przeciwieństwie do Ciebie wolę jak jest chłodniej !
POZDR
~jakubpiotr,
2007-06-20 15:49:40 (IP: 90.156.***)
Do MIEKIELKA
czesc. ja tez lepiej sie czuje jak pracuje jak robie cokolwiek.duzo biegam i to mi pomaga choc na kilka godzin(wysilek fizyczny zalecili mi wszyscy lekarze).i lubie jak jest goraco-przynajmneij jesienna deprecha mnie nie lapie, bo sercowa na pewno/. mam pytanie czy jestes aktywny fizycznie.acha czy aspargin ci pomaga czy przymujesz tez inne leki