Witam serdecznie.Mam pewien problem ,gdy coś zjem kłuje mnie w lewym boku nie jest to ból stały mam wzdęcia i czuje jak gazy dają znać o sobie.Czasami brzuch mi sie powieksza.Co to może być i jakie badania najlepiej zrobić.Dziękuję i Pozdrawiam.
Witam mi sie wydaje że to może być wątroba bo moja ciocia takie coś miała najlepiej jest sie zgłosić z tym do lekarza on będzie wiedział jakie badania przeprowadzić
Anita zapoznaj sie z anatomią wątroba jest po prawej stronie :)
po lewej masz śledzionę i trzustkę
to moze byc bakterja helikobakter nie czekaj idz zrobic gastroskopie a na to jest dobre żurawina i srebro koloidalne które można kupic w aptece.Naprawde pomaga
Hej:)
Owszem wątroba jest podobno po prawej stronie :) Po lewej może Ci dawać znać o sobie jakaś trzustka albo jelita jesli piszesz,że puszczasz gazy... Mnie również bolała lewa stronka a się okzało, ze mi od zołądka promieniiowalo i mialam helicobacter... najlepij idz to jak najszybciej zbadac, bo u nas w ciele jest wszystko powiązane ze sobą.... :)
Pozdrawiam
hej, mój tato ma podobne dolegliwości jak opisał wyżej ~Marcin.
Tato u lekarza był mówią że to zapalenie trzustki, ale dają tylko tabletki przeciwbólowe, które niepomagają a ból sie nasila.
Co robić?? prosze o jakieś porady.
A gdzie można dostać te srebro koloidalne?? i co to właściwie jest??
Mój Tata tez ma podobna dolegliwość czy ktoś może powiedzieć co to może być? i co zażywać?
witam mam takie same objawy zrobiłam usg jamy brzusznej i nic mi nie wyszło bo wcześniiej lekarz podejrzewał przepukline.a pani z usg powiedziała że sobie naciągnęłam mięśnie.a ból nadal jest i żadne tabletki nie pomagają.
Ja również mam takie objawy czuje sie jakbym polknela balon ciagle mi sie odbija chocby nie wiele zjadla,w dodku moj organizm nie bardzo toleruje slodycze,co to moze byc,bol w lewym boku jest straszny.POMOCY
Hej! Moze mi ktos powiedziec czy powinnam pojsc do lekarza i co to moze byc jezeli miewam czeste bole z lewej strony pod zebrem. Czasami te bole sa nie do zniesienia, czesto placze bo juz nie wiem co mam robic, bo az tak mnie boli:( Pozdrawiam
zespol jelita drazliwego
Ciekawe,wszystkich boli a nikt nie wie co.pozostaje nam się tylko podzielić naszymi dolegliwościami,szkoda tylko że to nam nie pomoże a tym bardziej LEKARZE na nich nie liczcie.Zrobili mi różne badania i nic,a ja cierpię.Mam czekać...tylko na co???
Cześć.Byłam u lekarza ponieważ cierpię na tą samą dolegliwość.Lekarz powiedział,że te bóle mogą być związane z zatrzymywaniem gazów,kłopotami z wypróżnianiem,nadwyrężeniem ścięgien bądz na tle nerwowym.Przepisał m.in *Febrofen* i maść rozgrzewającą.Stosuję i nie boli.Ogólnie stwierdził,że nie ma się się czym aż tak bardzo przejmować,bo widział moje zdenerwowanie ale jak tu się nie denerwować.Każdy,kto czuł ten ból,to wie o czym mówię.Powodzenia i głowa do góry;)
witam,cierpie na ból z lewej strony pod żebrami, ból ten w zasadzie jest nie bólem ale uciążeniem gdyż objawia sie jakby spuchnięciem , wzdęciem, bylem u lekarza, podotykal mnie po brzuchu i stwierdzil podrażniona trzustkę i watrobę, obajwy te mam od ok 3 tygodni, wszystko zaczelo sie od tego że w piatek bylem na imprezie i pilem alkohol, w sobote z rana mialem odruchy wymiotne ale nie moglem nic wydalic z siebie, i wtedy podczas tych objawów wymiotnych zaczelo mnie juz to bolec, tak jakby od skurczów, ale dopiero w niedziele tak juz na dobre to sie objawilo, wydaje mi sie jakby mi cos spuchlo pod zebrami, jakby cos wypychalo mi to.
Dostalem lekarstwa na to Renazol i neo-pancreatinum
Prosze o pomoc
Witam.ja mam juz 2 lata podobne dolegliwości,ból brzucha ,zgaga,gazy,teraz doszło brak oddechu(duszności)robiłem badania jakie tylko mozna i nic lekaze nie wiedza.dostalem atarax na nerwy niby pomaga ale ból został