avatar
Dawidunio IP: 91.193.208.**

Witam

Dzisiaj się dosyć mocno przestraszyłem i dalej jestem przestraszony....Dostałem dzisiaj badania TSH wynik pisze 11.4 dla jednostek uIU/ml obok pisze jakieś Cps*y 4,944,079.

Pół roku temu miałem badanie , ale pokazane w jednostkach mU/L 5.059 było to TSH 3-cia generacja

Nie wiem co sądzić o tym czyżby tarczyca z 5 podwyższyła się na 11,4?? Czy może raczej chodzi o przeliczniki tych jednostek.

Proszę o pomoc:(:(:(:(:(

avatar
barbarella

Norma TSH dla osoby dorosłej wynosi 0,4 - 5,0, z niewielkimi odchyleniami w zależności od laboratorium. Jednostki z obu badań oznaczają to samo, nie ma tutaj żadnego przelicznika. Już wynik pierwszego badania nie był dobry, czy byłeś u endokrynologa? Dlaczego zrobiłeś kolejne badanie po pół roku?

avatar
Dawidunio IP: 91.193.208.**

Tak okazało się , że to prawda.Mam jednak 11.4.stąd moje fatalne samopoczucie.Dostałem skierowanie do poradni endokrynologicznej , ale zarejestrowałem się do Onkologii w Gliwicach na kompletne badania.A zrobiłem dopiero po pół roku bo zbagatelizowałem sprawę...Niech to będzie ostrzeżenie dla innych...

avatar
3ndriu IP: 77.254.7.**

U mojej matki w badaniach wyszło 0.008 uIU/ml, Mi się wydaje że to NIECO za mało. Macie jakieś rady co z tym zrobić?

avatar
A IP: 83.31.101.**

nie przejmuj sie 11.4 to jeszcze nie duzo... sa ludzie ktorzy maja grubo po 100...skontaktuj sie z endokrynologiem on przepisze Ci lekarstwa na niedoczynnosc( glownie letrox lub euthyrox)... powinien rowniez zrobic usg...

avatar
Kasia IP: 91.94.150.**

Odebrałam wyniki TSH 3-cia generacja i wynosi on 53,144 ulU/mL gdzie rok temu mój wynik wynosił 3,45 ulU/mL jaka może być przyczyna i skąd taki wynik ? PROSZĘ O POMOC !

avatar
barbarella

Czy przez ten rok leczyłaś tarczycę, brałaś leki?

avatar
mama IP: 83.24.65.**

wszystkim którzy borykają się z niedoczynnością tarczycy polecam *prądy Bernarda*, moja córka po 2 takich zabiegach od roku nie przyjmuje letrox-u i wyniki są OK.

avatar
Justynka8808 IP: 95.160.203.**

Cześć mój wynik TSH 3 gen wynosi O.465 mIU/ L N:0.27- 4.20
Czy powinnam się martwić?

avatar
tiaminka

Witam odebrałam dzisiaj wyniki badań:
TSH 3-cia generacja 0.443 (norma 0.4 - 4.0)
FT3 2.66 (norma 1.5-4.1)
FT4 1.02 (norma 0.8-1.9)
Biorę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21.
Czy przy tych wynikach badań powinnam się denerwować, bo od kilku miesięcy wypadają mi włosy garściami, a lekarze rozkładają ręce.
Proszę o pomoc

avatar
mena477

Dzis obebralam wyniki badan niestety niemam pojecia co one oznaczaja ?bardzo bym prosila zeby mi ktos prosto odpowiedzial czy sa dobre czy zle ?(TSH) 2,57mUl/ml ,a HDL 43mg/dl Dziekuje

avatar
4 IP: 80.54.173.**

wynik jest zależny od wieku i płci

avatar
4 IP: 80.54.173.**

w internecie masz wszystkie normy

avatar
mena477

jestem kobieta i mam 27 lat THS 2,57 mUl/l (0,35-4,94)

avatar
ja IP: 83.13.221.**

to masz w normie