avatar
dawid IP: 80.54.48.**

byłem dzis na badaniu tsh i wyszło mi 0.817 . norma 0.4 do 5. dobre są te wyniki ??

avatar
ewel IP: 178.42.140.**

Tez mialam taki wynik i tez mam 27 lat. udalam sie z nim do endokrynologa i dowiedzilam sie tam ze ten wynik jest za wysoki aby zajsc w ciaze. najlepsze tsh na ciaze to 1 - 1,5. biore euthyrox 25 pol tabletki i narazie spadlo tsh do 1.9:) takze jestem na dobtej drodze. takze radze ci pojsc z tym wynikiem do endokrynologa.

avatar
lukasz200

Witam ja chciałem zapytać Czy wynik badania TSH 1.75 jest poprawnym wynikiem, i wyklucza całkowicie tarczycę??

avatar
444 IP: 212.96.228.**

Norma zależy od wieku [inna dla dzieci,młodzieży,inna dla dorosłych],płci,od tego czy ktos jest po operacji tarzcycy itd.

avatar
lukasz200

Jestem w wieku 18lat, nigdy nie miałem operacji. Czyli dobra?

avatar
edyta1130 IP: 178.215.198.**

ODEBRAŁAM WYNIKI TSH 3gen. i mam 7,080 a norma 0.27-4.20 prosze o pomoc czy to jest zle?/

avatar
ania05 IP: 83.29.207.**

No chyba widzisz że wynik jest przekroczony prawie dwukrotnie więc nie jest prawidłowy .....umrzeć nie umrzesz :)śmigaj do lekarza .

avatar
Justyna92 IP: 83.29.197.**

Witam, dzisiaj odebrałam wyniki badania TSH 3 generacji i mam 5,80uIU/ml
czy to duzo?

avatar
Anonim555 IP: 89.73.205.**

Witam. Dziś odebrałam moje wyniki badań. TSH 3-cia generacja wynosi 3,205 ulU/ml. Zakres ref. to 0,51 ulU/ml 4,00 ulU/ml.
Czy jak na dziecko w wieku 14lat moje wyniki są dobre czy dość wysokie?

Z góry przepraszam za popełnione błędy, ale zupełnie się nie znam, dlatego odwiedziłam tą stronę.

avatar
ani IP: 89.73.188.**

Moje wyniki tsh 158,3 jestem po strumetokomii pomozcie pomocy tak bardzo zle sie czuje;(

avatar
Piotr93 IP: 31.179.129.**

Witam. Jestem mezczyzna i mam 19 lat. Mierzę 188 cm wzrostu i ważę 83 kg. 5.01. zrobilem badanie poziomu TSH, FT3 i FT4 z powodu zaburzen wzwodu, nastrojow depresyjnych i budzenia się w nocy. Wynik : TSH -5.63mU/l (normy 0.27-4.2); fT3 - 5.2 pmol/l (normy 3.1-6.8), fT4 16,5 pmol/l (normy 12-22). Poszedlem prywatnie do endokrynologa i powiedzial, że trzeba te badanie powtorzyć poniewaz hormony fT3 i fT4 są w normie. 7.02 czyli miesiąć później zrobilem to samo badanie i poziomy wszystkich hormonów spadly o mniej wiecej 0,5 czyli TSH 5.32(normy 0.27-4.2), fT3 4,63 (normy 3.1-6.8) i fT4 16,04 (normy 12-22). Zadzwonilem do tego samego lekarza i powiedzial, ze te wyniki mowia o subklinicznej niedoczynnosci tarczycy. Wykonywałem USG tarczycy i jest wszystko w porządku. Nie mam objawów typu tyciei pogrubiona szyja. Dodam, że ciężko trenuję i zdrowo się odżywiam. Podsumowujac, moje pytanie do Was : Co mi jest do cholery jasnej?? ;) Dodam, że wykonywałem takze badania innych hormonów : Testosteron T -17.34 nmol/l (normy 9,9 - 27,9); Prolaktyna PRL 247,5 nmol/l (normy 98 - 456), Siarczan dehydroepiandosteronu - DHEA-S 355 ug/dl (normy 211 - 492); Antygen swoisty dla prostaty - PSA całkowity 0,448 ng/ml (normy

avatar
ja EWA IP: 83.29.6.**

bardzo prosze o interpretacje wyniku.mam 54 lata ,jestem kobieta .wynik tsh wynosi 1.28.moja przyjacolka ,w tym samym wieku -ma 3,28.dziekuje

avatar
Renna IP: 178.252.16.**

Cześć, mam 40 lat,kobieta, mój wynik to 1,720 przy zakresie referencyjnym: 0,27-4,2, czy mój wynik jest prawidłowy?

avatar
akakakaka IP: 83.8.170.**

Są ludzie i są parapety...

avatar
Martaa IP: 91.233.77.**

Witam zrobiłam badania na tarczycę, gdyż nadmieniam, że od prawie roku staramy się o dziecko. Wynik : 0,823 w granicach 0,27 do 3,8. Czy jest to dobry wynik?