~agnieszka,
2006-11-03 15:29:59 (IP: 69.210.***)
Witam wszystkich. szukam kogos kto moze ma podobna dolegliwosci jak ja .biore propranolol na szybka akcje serca od 2 lat. ale najwiekszym problemem dla mnie jest to ze mam bardzo plytki oddech. czesto ziewam ,nie moge jakby nabrac powietrza do pluc,czuje jakby blokade . jak nie nabiore tego powietrza do syta to nie usne. mialam robione usg serca wyszlo ze platek zastawkowy jest lekko odchylony i lakarz mowi ze moze to byc powodem moich dolegliwosci. wogole ja wciaz uwazam ze cos mam z sercem nie tak. boli mnie w mostku caly czas i w plecach tez. lekarz nie moze mi juz pomoc. ale moze jest ktos to walczy z podobnymi dolegliwosciami .
~agnieszka,
2006-11-03 15:41:18 (IP: 69.210.***)
Przepraszam za haotyke mojego posta.jestem szczesliwa ze znalazlam to forum,przynajmniej wiem ze nie jestem sama. dodam jeszcze ze lakarz leczyl mnie pod katem nerwicy zapisujac mi antydepresanty.bralam przez jakis czas ale nic nie pomogly.tak jak napisalam usg serca wykazalo wiotki platek zastawki . ale czy to mozliwe zeby sie tak okropnie czuc? lekarz mowi ze tego sie nie leczy ,to jak z tym zyc? najgorszy jest ten plytki oddech ,szczegolnie na noc kiedy klade sie do luzka wtedy bez przerwy ziewam,to jest chore .
~Vertico,
2006-11-04 00:13:07 (IP: 87.206.***)
Ten p³ytki oddech to pewnie na skutek stresu. Byæ mo¿e jestes strasznie spiêta?
~£ukasz,
2006-11-04 12:33:04 (IP: 80.238.***)
Witam!!!
przestregam przed bagatelizowaniem sprawy i zwalaniem winy na stres. To jest ostatnia przyczyna wszystkiego najpierw tzreba wykluczyæ inne organiczne sprawy. Moim skromnym zdaniem studenta 6 roku medycyny trzeba zrewidowaæ dawkê B- blokera (propranolol)Nie wiem jak± ma pani akcjê na tym leku(moze po prostu dla pani organizmu zbyt woln±). W tym przypadku mo¿e pomóc zwyczajne zmniejszenie dawki lub zmiana leku. Kiedy wiemy ¿e B- bloker jest zbyt silny - kiedy pojawiaj± sie objawy typu sennosæ, os³abienie, ziewanie w³a¶nie. Proszê skonsultowaæ sie w tej sprawie z lekarzem i opowiedzieæ mu mo¿e moj± wersjê:)
Je¶li ma pani jakiekolwiek pytania to prosze na maila luxus3@op.pl
Pozdrawiam!
~agnieszka,
2006-11-04 14:14:45 (IP: 69.210.***)
Hmm.. NO wlasnie tez w ten sposob myslalam. Propranolol zaczelam brac 2 lata temu na szybka akcje serca,i na to mi pomaga. Tylko ten ciagly brak oddechu,czuje sie jakbym byla niedotleniona. Biore 40 miligramow co dziennie,ponoc nie jest do duza dawka ale jednak. DZiwi mie ze mowie to lekarzowi caly czas ze nie moge oddychac ze lapie powietrze jakryba to on mowi ze to nerwica.NO i to ciagle ziewanie teraz nawet w ciagu dnia.
~danio,
2006-11-04 15:16:39 (IP: 85.219.***)
To zmniejsz dawke na 20 lub mniej a sama zobaczysz jak sie czujesz nie wszyscy reaguja na wysokie dawki lekarz jak by na sobie spraktykowal to moze przyznal by ci racje a tak najlepiej przepisac i problem zalatwiony
~gosia,
2006-11-10 20:32:01 (IP: 83.168.***)
Witam! Mam ostatnio czêste bóle w klatce piersiowej odczuwane jako k³ucia. Gdy czuje ten ból nie moge z³apaæ g³êbszego oddechu ani siê ruszac. Najczê¶ciej wystêpuje gdy siê zdenerwuje ale ostatnio nawet gdy jestem spokojna i wyluzowana. Co to mo¿e byæ i czy jest spowodowane? Proszê o odpowied¼. Pozdrawiam
~ania ,
2009-06-22 15:01:17 (IP: 83.27.1***)
Witam!!
ja równie¿ mam problem z p³ytkim oddechem, ziewam ¿eby z³apaæ powietrze, by³am z tym u lekarza i równie¿ powiedzia³ mi ¿e to nerwica i przepisa³ leki na uspokojenie - bra³am i nie pomagaj± powietrza dalej mi brakuje.
Zrobi³am wyniki ,usg badania na podejrzenie astmy - wysz³y dobrze - czyli diagnoza zosta³a podieta ¿e to nerwica.Sama nie wiem bo duszno¶ci pojawiaja siê nawet wtedy kiedy jestem spokojna wyluzowana.
|Bardzo proszê o pomoc czy kto¶ ma tak samo jak ja i jak sobie z tym radzi:(
pozdrawiam
~sylwia.,
2009-06-23 21:42:15 (IP: 77.253.***)
Witam! Ja mam problem podobny do pierwszego posta. Tyle ¿e ja nie biore ¿adnych leków na serce. Czasem biore magnez bo czuje k³ucie w sercu. Ale od pewnego czasu mam w³asnie p³ytki oddech. Czuje blokadê i nie mogê do koñca z³apac oddechu. Najgorzej jest wieczorem i po wysi³ku. wiecie co¶ mo¿e na ten temat? aha... nie pale i nie pali³am. 2 lata temu mia³am ostre zapalenie p³uc. Czy to mo¿e byæ co¶ z tym zwi±zane? pozdrawiam.
~antor25,
2009-09-03 19:34:43 (IP: 89.78.3***)
Hej mam 16 lat i ciagle boli mnie krêgos³up, a tak¿e brzuch rodzicew wys³ali mnie do szpitala na oddzia³ m³odzie¿owy. bóle serca mam ci±g³e ,nie mogê prze³knac ¶liny,ocie¿a³o¶c umys³ow± mam , bóle oczów bóle wszystkiego. prosze o szybko odpowiedz
~antor25,
2009-09-03 19:41:48 (IP: 89.78.3***)
Prosze o szybk± odpowiedz na me pytania. te bóle s± mocniejsze w nocy a rano jest mi ci±gle niedobrze nie moge spac spokojnie . w poniedzia³ek ide ddo szpitala na odzia³ prosze o szybko odpowiedz boje siê ze umre
~antor25,
2009-09-03 20:29:06 (IP: 89.78.3***)
Od maja wymiotowa³em i teraz ciagle mi mdlo i niedobrze nie pale ale nie moge prze³knac slny prosze o odpowiedz
~Schiza77,
2009-09-11 08:36:31 (IP: 79.163.***)
Ja z ziewaniem mam podobny problem, z tym , ¿e dzieje siê to rano. Jak tylko siê obudzê zaczynam ziewaæ, ale czujê ¿e nic mi to nie daje, a moj mozg jest niedotleniony :( Poprostu to ziewanie nie jest takie pe³ne, czuje ¿ed nie nabieram wogole podczas tego powietrza. Zaraz zaczyna mnie boleæ g³owa, duszno¶æ, k³ócie serca :( mam nerwciê, wiec te ostatnie objawy moge zrzucicna to, jednak czy problem z ziewaniem to ju¿ nie jest sprawa neurologiczna np.? :(
~antor25- wg mnie w Twoim wieku lepiej jest siê zglosiæ faktycznie do szpitala.. zobaczysz co tam Ci powiedz±. Mimo wszystko- nie boj siê ze umrzesz, bo to tylko wzmaga bóle i stres podnosi- to juz pod k±tem nerwicy patrzê :p Pozdrawiam!
~d,
2010-03-11 20:39:55 (IP: 79.184.***)
Http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3360122&start=750
~Piotrek,
2010-03-23 20:56:56 (IP: 77.242.***)
:/ Witam... ja mam 12 lat- nie smiac sie :] ...
Mam taki problem, mianowicie :
Wszystko jest OK , ale gdy biore taki BARDDZO gleboki oddech zaklowa mnie obok serca :/ nieraz ten bol jest taki * przeszywajacy * - i trwa max 5 sekund ... PROSZE O ODP . jezeli ktos wie co mi dolega ;]