Forum Kardiologia » Nerwica » Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk

Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk

« | 1 | 2 |
barbarella, 2008-07-23 10:54:10
Dziewczyny, sprawdźcie tarczycę! Badanie TSH niewiele wykazuje, więc radzę zrobić jeszcze FT3 i FT4 (hormony) oraz aTPO (przeciwciała- b. ważne!!!). Pozdrawiam.
~i, 2008-07-23 17:02:58 (IP: 89.79.1***)
Popycham ostatni post..
~marta1980, 2008-08-05 15:32:00 (IP: 78.30.8***)
Cześć wszystkim:)

moja nerwica trwa od stycznia.nagle w górach na sylwestra byłam i czułam się źle. myślałam że to zmiana ciśnienia.....zrobiłam wszystkie badania po powrocie że to ostre napady lęku w postaci duszenia się,drętwienia języka, kołatania serca, zawrotów głowy ..oj wiele by można było pisać. szczególnie jest źle jak przemieszczam się środkami komunikacji miejskiej. oszaleć można gdy dusi, gdy nie można przełknąć śliny....i to poczucie że nic mi nie jest przecież a czuję że umieram. leczyłam się jakimś psychotropem o nazwie lexapro ale nie pomagało więc odstawiłam. ataki przez chwilę były małe ale znów wróciły. znowu czas na lekarza. najgorsze że w listopadzie jadę na urlop do kenii. 12 godzin lot samolotem...jak ja to zniosę...chyba na silnych środkach uspokajających...buźka..piszcie czasem
~KaRoLiNkA :), 2009-07-11 22:23:05 (IP: 94.254.***)
Właśnie robiłam wyniki tsh i wyszły mi 2.70 a anty-tpo 6.78 czy to żle?
dodam tylko ze mam 20 lat i mialam podejrzenie 2 lata temu hashimoto ale to zaniedbałam:(
proszę o odpowiedz
barbarella, 2009-07-12 19:54:39
Karolinka, na podstawie tych wyników trudno coś więcej powiedzieć, bo są w normie, ale to się zdarza przy Hashimoto. Powinnaś zrobić usg tarczycy, żeby wyjaśnić sytuację. A na jakiej podstawie podejrzewano u Ciebie tę chorobę?
kasienka007, 2009-12-14 17:13:19
ODNAWIAM WĄTEK !
Otóż ja również się borykam z *chorym* gardłem od miesiaca tylko, że ja bym nie nazwala tego, że jest tam jakaś gula. Poprostu gardło mnie ciągnie tak jakby ktoś mnie dusił :( przy dłuższym mówieniu czuje juz takie zmęczenie przy którym cięzko mi wydusić kolejne słowa. Miewam tak, że musze tak jakby sie napiąc i sobie w środku odbeknąć. Przy tych objawach mam też dusznosci. Wczesniej mialam tez zgage ale może ona powstawala z takiego zmuszania się do odbekniecia sama nie wiem. Bylam z 2 tyg. temu u laryngologa powiedzial ze jakas infekcja która poszla od zatok a ja nigdy nie mialam problemu chyba z zatokami dal antybiotyki pozniej poszla od antybiotykow zrobila sie grzybica wiec przyjmowalam leki na grzybice.... a gardło jak ciągnelo tak ciągnie dalej! Moje objawy nasilają się tak jakby wieczorem. Ciagle musze sie podtrzymywac za gardlo bo to tak jakby mi przynosi ulgę. CHce dodac, że cierpię na nerwice ale czy ciągle trzeba się sugerować tą nerwicą??? a może faktycznie to jest jeden z jej objawów z tym, że jak mowie to nie jest kula:( Już opadam z sił bo nie wiem co mam robić może jakiś wymaz zrobić ? ciekawe czy to pomoże proszę napiszcie co to może byc??
kasienka007, 2009-12-14 17:16:01
Dodam, że mam torbiele na tarczycy ale pytalam lekarza to powiedzial, że one nie powinny powodować ucisku. Przyjmowalam od miesiąca do wczoraj Spamilan ( od nerwicy) i w ulotce jest napisane ze moze wystapic obrzek gardla więc dzisiaj juz nie przyjelam bo chce zaobserwowac bo moze to od tego leku ? sama nie wiem . :( a Wy co myslicie o moim przypadku?
~martin7808, 2010-02-23 01:48:49 (IP: 71.57.5***)
Witam wszystkich.. Tez dosnalem takiej dolegliwosci, czucie bolu w okolicy gardla, przelyku i krtani. z rana budze sie w dobrej formie ale do wieczora nabywam czucia w gardle jakby cos bylo w srodku. z tego co wywnioskowalem to na tle nerwowym, i wystarczy sie troszke zrelaksowac, a przede wszystkim odmowic sobie picia kawy, ktora podnosi poziom kofeiny we krwi, ktore moga sprzyjac objawom jak: przyspieszony rytm serca, a takze uczucie niepewnosci, i nawet mozliwosci dusznosci.. pozdrawiam
~Marzena, 2010-02-25 14:05:13 (IP: 80.54.2***)
Ja wypróbowuję lek TOLPERIS VP wyczytałam tu na Forum, że świetnie rozluźnia. Dałami go doktor rodzinna po RTG kręgosłupa szyjnego. Mam duszności, ból szyi i mięśni karku, pleców. Kawy nie pijężadnej. Biorę jeszcze PRAMOLAN. Doktor sądzi, że to nerwica. Kasieńka 007 zgłoś się !
Odpowiedz
« | 1 | 2 |
Witaj, jesteś niezalogowany! Zaloguj się, albo zarejestruj.