farmaceutka,
2009-08-03 13:00:17
Witajcie,wrocilam wlasnie od laryngologa i on powiedzial ze wszystko ok,w zasadize oprocz tych polipow w zatokach(ale nie na tle duzych zeby to teraz jeszcze operowac) to nic nie stwierdza,gardlo ok,uszy ok,nos ok.i kazal zapisac sie wreszcie na te TK glowy co mam od neurologa,wiec zrobilam to i 2 wrzesnie (dopiero!) ide na badanie.a potem jestli wsyzstko ok to laryngolog powtorzy TK zatok i do szpitala na zabieg oczyszczania zatok,ale to za rok bo limit RTG bede miala wyczerpany na organizm przez tk glowy.
coz moge powiedzeic;)objawy jakie byly takie sa ale jak zwykle troche spokojniejsza jestem po wyjsciuod lekarza:D musze sobie zalatwic jakiegos na stale;P
ametyst4,
2009-08-03 13:55:01
U mnie dzisiaj nie najlepiej załapuję jakiegoś doła jest mi smutno boli mnie żołądek chce mi się płakać. Wczoraj przed zmianą pogody taki ból głowy że szkoda gadać raz z przodu raz z tyłu( burza aż trzykrotnie w nocy przechodziła) .A jak u Was ?
~mika,
2009-08-03 21:46:12 (IP: 193.59.***)
*Ametyst moze bys dmuchnela troszke te chmurkia do mnie pod Rzeszow, bo masakra 34 w cieniu. Tez dziala na mnie pogoda, juz dzis zatykalo mi w uszach.
~BRUTUS,
2009-08-03 23:00:23 (IP: 83.29.1***)
Witam mam pytanko czy ktoś z was pił wywar nazwa ziół korzeń kozuka lekarz mi powiedział o tym że parzy się to jak herbatę i piję mówił że zaobserwował u wielu osób z nerwicą,że objawy zniknęły prawie do zera ciekawe czy mnie wkręcał czy rzeczywiście to tak działa albo mnie brał na psychikę muszę to wypróbować można to kupić w aptekach zielarskich
~ada,
2009-08-03 23:13:31 (IP: 213.158***)
A,co ty myslisz ze placebo nie dzialala na psychike?
a co innego jak nie psychika powoduje nerwice?
i odpowiedz prosta czasami sama swiadomosc xe biore lek na nerwice,a w rzeczywistosci to placebo(ale dziala),powoduje dobre samopoczucie,to niech to bedzie nawet go..no byle odnosilo porzadany rezultat.
~mika,
2009-08-04 08:37:14 (IP: 193.59.***)
*Brutus* ja pilam ostatnio cirkulosan, to takie ziola typowo na nerwice, tam tez jest kozlek, ziola jak ziola nie zaszlodza, a czy pomoga?? czy nas zamorduje czy opusci, u mnie dalej bez deszczu, uszy mam dzis calkiem zatkane , moze bedzie cos z burzy ::::::::(
ametyst4,
2009-08-04 13:00:56
No dzisiaj lepiej mimo że za oknem pogoda zmienna jest pochmurno i od czasu do czasu popaduje wzięłam tableteczkę humor lepszy byłam na zakupach posprzątałam zapraszam na placki ziemniaczane z gulaszem pycha!Myślę że Ada ma 100% rację z tą psychiką mój mąż uważa podobnie .Głowa do góry i myślę o wszystkich lecę trzeć i smażyć na razie.
ametyst4,
2009-08-05 12:59:42
Męczy mnie strasznie.
Mamba,
2009-08-05 14:31:26
Witam wszystkich! nie pisalam bo bylam nad morzem, wszystko pieknie super, ale lęki nie dawaly mi spokoju :( pewnej nocy w klubie dostalam napadu lęku, musialam wyjsc po 20minutach, bo muzyka mnie draznila, balam sie, ze zaraz upadne...cos okropnego;/ i od tamtej pory ciagle czulam lęk, raz mniejszy, raz wiekszy, ale czulam...jejku juz mam tego dosyc, mam paromerck, lezy w polce, narazie nie zaczynam go brac, przez swoje widzi mi sie, moze to troche glupie i blahe,ale po tym leku nie mozna spelnic sie w lozku, trzeba sie pozegnac z orgazmem, tylko dlatego go narazie nie biore, tzn to jest glowny powod, malo wazny, ale jest... jest tez inny, boje sie, ze moge miec tarczyce, mam skierowanie na badanie krwi na piatek, zobaczymy jakie beda wyniki, jesli jej nie mam to zaczne brac paromerck, a jesli mam (oby nie:( ) to wylecze sie z niej najpierw i moze lęki miną, bo tarczyca ma podobne objawy do nerwicy..np lęki, przyspieszone bicie serca, dusznosci, zawroty glowy, czeste uczucie, ze chce mi sie wymiotowac....no zobaczymy jak bedzie. Z lekow ziolowych pomagal mi, tak mi sie wydaje przynajmniej:) Camelis,niestety zmienilam go na Kalms, a po nim to jeszcze gorzej sie czulam. Ostatnio zdecydowanie mi sie pogorszylo, odczuwam ten lęk, prawie non stop, jestem poddenerwowana, mam poczucie tego glupiego odrealnienia, coraz czestsze, bo wczesniej mialam, ale zadko, a teraz jest to natarczywe;/ jakis bol z tylu plecow kolo kregoslupa, bol z przodu glowy czasami, jakies takie klucie konczyn i u rąk i u stóp..ehh... chce brac ten paromerck, zeby pozbyc sie tego wszystkiego, ale nie kce tracic tez tej jedynej przyjemnosci hehe wiem jak to smiesznie musi brzmiec, moze nawet niektorych zdenerwowac, bo pomysla sobie, ze pisze o moich dolegliwosciach, a tak naprawde sa one pewnie blahe, skoro nie kce zrezygnowac z orgazmu na rzecz pozbycia sie ich...ale szczerze pisze, ze sa one straszne, a orgazm poprostu odgrywa duza role. :) zaraz tez dochodza objawy, ze moj chlopak bedzie niezadowolony z tego, ze w lozku nie bedzie mi sie podobalo, ze mnie moze zostawi, a jesli nie zostawi to znajdzie sobie inna do lozka...no takie mysli typowe dla nerwicy lekowej... co do placebo, psychiatra u ktorej bylam, powiedzial mi, ze wedlug niej gdyby ktoss mi zamienil paromerck na vitamine C to czulabym sie i tak dobrze. takze moze i jest tak w duzej czesci, ze to nie dzialanie tabletek nam pomaga, ale sam fakt, ze je bierzemy :) jezeli chodzi o alkohol, to wczesniej moglam go pic, bylo okey, ale od pewnego czasu, unikam go strasznie, gdyz czuje sie po nim jeszcze gorzej, lęki sie nasilaja i w ogole hu***o.!
Lęki przed burzą rowniez mam niestety;/ tzn sama mysl o niej mnie nie przeraza, ale jak juz leze w lozku i zaczynaja sie grzmoty itd to awaria...;/
~mika,
2009-08-06 15:30:48 (IP: 193.59.***)
*Ametyst* co sie dzieje ?
ametyst4,
2009-08-06 17:21:42
Miko moja kochana mnie zawsze wysiada żołądek jest mi wtedy tak strasznie niedobrze i uczucie jak bym miała umrzeć pobudza mi się serce głowa ciężka i inne objawy ale dzisiaj jest lepiej byłam u lekarza po hydroxizinę mam skierowanie do laryngologa i nawet dzisiaj przyjmował tyle tylko że jedną osobę pół godziny i musiałam zrezygnować bo byłam 6 w kolejce pójdę we wtorek .A jak Twoje i pozostałych osób samopoczucie.Pozdrawiam.
farmaceutka,
2009-08-06 18:02:44
Mnie rowniez meczy zoladek..;/ jakos wczesniej nie mialam z tym az takiego problemu ale od paru dni stalo sie to niemal nie do zniesienia..a dzis w nocy jakbym sie zatrula czyms..;/ i kurcze nasila sie moj nerwobol w lewej nerce boku ,lewym podzebrzu i lopatce..tzn tak mysle ze to nerwobol jakis;)a okulista powiedzial ze zadnych osrodkowych zaburzen nie widzi i ze mam astygmatyzm i od tego moge miec bole glowy i oczu,wiec zmieniam szkla i moze chociaz troche sie polepszy sytuacja czaszkowotwarzowa;)a tak to nieustannie niedobrze,nieustanne okropne wprost nienormalnie zwielokrotnione i nasilone bekanie i ten nerwobol,eh,i mam wrazenie jakby ciagle cos z cisnieniem bylo bo zawroty glowy staly sie jak boomerang...nieznosne....
Mamba,
2009-08-06 18:46:37
Mam takie pytanie czy hydroxyzinum musi przepisac mi lekarz? bo mam to w domu, moj tata bierze, zeby byc mniej nerwowym czasami i nie wiem czy moge sobie wziac tabletke jak cos mnie najdzie, jakis lęk? bo na ulotce jest napisane ze to jest tez na stany lękowe....
farmaceutka,
2009-08-06 18:59:08
Teoretycznie musi przepisac lekarz,bo to lek na recepte ale jesli masz w domu i twoj tata to bierze a ty masz podobne dolegliwosci co on to moim zdaniem hydroksyzyna ci nie zaszkodzi;)tylko nie przesadz i stosuj doraznie;a jesli planujesz jakas dluzzsza terapie to lepiej skonsultuj to z lekarzem.
Mamba,
2009-08-06 19:03:37
Dziekuje za odpowiedz, wlasnie nie wiedzialam czy mozna to brac doraznie czy od razu stosowac kuracje dluzsza, tak jak innymi lekami np paromerckiem, ktory mam w domu przepisany, ale narazie staram sie radzic sobie bez niego. Takze moge wziac tabletke hydroxyzinum doraznie, gdy sie gorzej poczuje?