avatar
thjazji

Mój syn był umówiony na zabieg wycięcia migdałka w międzylesiu.
Jednak do tego nie doszło gdyż jak twierdzi pani doktor jego wyniki krwi nie są całkiem dobre i w razie nadmiernego krwawienia nie mają w tym szpitalu takiego sprzętu aby mu pomóc.
oto wyniki:
czas PT 11,4 sek (8,5 - 13,0)
PT wskaźnik Quicka 99% (80-120)
INR 1,01 (0,8 - 1,2)
czas APTT 40,4 sek (27,5 -41,2)
współczynnik APTT 1,27 (0,8 - 1,2)
odesłano mnie do hematologa, ale jestem z małej miejscowości i nie orientuję się gdzie można przeprowadzić dalsze badania i jakie badania musiałabym zrobić aby dojść co jest przyczyną wysokiego współczynnika APTT.
może Wy mi coś podpowiecie.

Odpowiedzi znajdują się poniżej

Twoja odpowiedź