Forum Kardiologia » Nerwica » Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać

39 | .. | ostatni post wątku »
~hhhhhhhhhhhgg, 2010-02-08 13:41:55 (IP: 83.11.6***)
Stres wywolany czytaniem o umieraniu chorobach glowni winowajcy w sieci umieramy.pl
wszelkie strony dla hipochondrykow
olpio, 2010-02-12 16:54:44
Witam!
Do Asi - podobna sytuacja w moim przypadku... niestety mi psycholog nie wiele pomógł. Podobnie się czuję psychicznie. Mięśnie skaczą cały czas w różnych mięśniach. W moim przypadku dochodzą jeszcze drętwienia, bóle mięśniowe, kurcze mięśni i wrażenie osłabienia mięśni z gorszą tolerancją wysiłku. Miałem robione 3 EMG w ciągu 2 lat - wyniki w normie. Płyn m-rdz - prawidłowy. Dodatni (w klasie IgG) wynik na boreliozę. Mimo 3 miesiecznego leczenia - brak poprawy. Ostatnio doszły problemy z sercem - kołatania i arytmia ( w badaniu holterem -liczne pobudzenia komorowe.) Do dnia dzisiejszego (początki choroby od 2 lat) nie mam postawionej diagnozy.

Do Gosi28 - co dokładnie masz napisane w wyniku EMG? Nawiasem mówiąc jeśli byś miała zmiany neurogenne ( a tego pewnie się boisz) zostało by to wychwycone w badaniu. Miopatia to zupełnie coś inne niż zmiany neurogenne. Po za tym weź pod uwagę, że na 100 zupełnie zdrowych osób w badaniu EMG jakaś część bedzie miała takie nieznaczne zmiany. Każdy człowiek jest inny.
Co do wyników CPK to masz nieznacznie podwyższony. Neurolodzy zaczynają się dopiero zastanawiać przy wartościach ponad 500. Lekko podwyższony wynik może wynikać z błahych przyczyn mp. wysiłek fizyczny, zastrzyk itp. Ja miałem kilka razy wykonywane CPK i raz tez miałem podwyższony do 245. Miesiąc później było 150 czyli w normie. Tak więc nie martw się tym CPK.
Najważniejsze są objawy kliniczne. Z tego co piszesz (badania licznych neurologów) masz wszystko jest ok.

Proszę Gosię i Asię o kontakt na gg 48096 lub na e-mail jerrytom1501@yahoo.com w celu wymiany doświadczeń ;)
Pzdr, olpio
~kicicici, 2010-02-19 10:20:03 (IP: 83.4.94***)
Olpio - borelioze leczy sie dlugo i kilkoma antybiotykami, byc moze byles zle leczony i na pewno za krotko.musisz znalezc dobrego lekarza. na str chlamydioza.pl jest forum, tam Cie pokieruja dalej na specjalistyczne forum i pomoga znalezc dobrego lekarza z Twojego regionu.
~myszka, 2010-02-25 19:53:03 (IP: 89.206.***)
A czy bóle w klatce piersiowej, kłucie i uczucie czegos w gardle? to myslicie ze nerwica. wczesniej pisalam moje objawy.
~kicicici, 2010-02-26 10:48:41 (IP: 83.9.67***)
Myszka, a czujesz sie jakbys miala nerwice? nie radzisz sobie z nerwami? dostajesz tej guli jak sie zdenerwujesz? latwo Cie wyprowadzic z rownowagi? ciezko Ci sie dogadac z ludzmi? nie radzisz sobie ze stresem?

Jesli nie, to sa to prawdopodobnie objawy jakiegos schorzenia. Lekarze uwielbiaja diagnozowac nerwice bo zakryja tym swoje nieduczenie i maja spokoj. A pacjenci w to wierza i tez kazdemu mowia, ze to nerwica i kolo zaczyna sie zamykac.

Tymczasem caly Twoj stan moze wynikac z jakiejs choroby. Musisz albo szukac sama, robic wyniki albo szukac dobrego lekarza.
~myszka, 2010-02-26 14:27:08 (IP: 89.206.***)
Te uczucie guli czy bole w klatce piersiowej to nie mam jak sie zdenerwuje. ale ogolnie jestem nerwowa osoba, szybko sie stresuje. i mysle ze bardzo wieloma rzeczami sie bardzo przejmuje.No i mam te mysli ze jestem powaznie chora, ze umre albo cos najgorszego.
betti1312, 2010-03-03 22:57:20
Witam,nie wiem juz co o tym wszystkim myslec!zaczelo sie w sierpniu mialam silny bol glowy do tego wymioty przez 12godz.(trwalo to 3 dni)tragedia!pozniej mi przeszlo,zaczelo sie w polowie stycznia-zawroty glowy,szumy w uszach,zatykanie uszu uczucie jakbym leciala samolotem,bol miesni,drgania miesni,bole glowy,siadly mi zatoki,oczoplas,serducho boli itd....,trafilam do neurologa po jakims czasie zajazylam ze mialam 1,5roku wczesniej kleszcza i rumien!wiec szybko skierowanie do szpitala i lezalam na neurologii-lekarze byli przekonani ze to neuroborelioza!!wiec punkcja-na szczescie wynik ujemny!krwe,mocz ok,ale mam ponad norme srednia objetosc plytek,oraz bialko c.wyszlam bo po co mieli mnie trzymac!!(mialam takie odczucie)teraz czekam na wynik w kierunku prazkow na sm,bylam u lekarza i to moze tez byc chlamydia,teraz mam zrobic testy na to!!oczywiscie prywatnie!przy tym sa podobne objawy jak przy borelii,wiec juz sama nie wiem co mam zrobic.dodam ze od tego czasu mam wysokie cisnienie w oczach i wygorowane odruchy piramidowe przy badaniu neurologa,juz nie wiem co to moze byc,boje sie ze bedzie coraz gorzej,,pomozcie mi:))))z gory dziekuje za odpowiedz
~mana, 2010-03-07 20:32:39 (IP: 89.187.***)
A jakie masz wyniki potasu? ja mam niedobory potasu i czesto czuje sie podobnie biore kaldyum
betti1312, 2010-03-07 22:08:35
Dzieki za zainteresowanie:)Potas,sod,kinaza,wszystko jest w normie!jedno co jest to podwyzszone o 17 razy...bialko C-reaktywne(to cos zw. z zapaleniem),no i ta srednia objetosc plytek tez ponad norme.Bylam u ginekologa badania itd,bede wyniki za 2 tyg.ale lekarz mowi ze Chlamydia itp.nie moga dawac takich objawow!wiec juz nie wiem,parodia normalnie!we wtorek ide do reumatologa w sumie podejzewam ze szalu tam tez nie bedzie!:)),jestem nerwosem-nie powiem!ale czy to wszystko moze byc od nerwow??mam 27 lat w grudniu mialam ospe:((moze to jakies powiklania po niej??juz nie wiem sama,ale fajnie ze jest takie forum:))pozdrawiammm
~kicicici, 2010-03-08 19:50:41 (IP: 83.21.2***)
Betti - jak Ty mialas rumien to jest 100% dowod na to ze jestes chora na borelioze, ktora ciezko wychodzi w wynikach. A to, ze nie wyszla Ci z punkcji to oznacza, ze na szcescie JESZCZE nie masz neuroboreliozy, bo sama borelioze masz na 100% jesli faktycznei byl rumien. Z jakiego jestes miasta? musisz znalezc dobrego lekarza, zrobic sobie testy z krwi na borelke, bo to na pewno ona. A chlamydie sa dwie - trachomatis, z ktora sie idzie do ginekologa i pneumonia, ktora zaczyna sie w drogach oddechowych i przechodzi w infekcje ukladowa. I faktycznei chlamydie az takich objawow nie daja. Daje ja natomiast borelka i nie daj sobie wmowic, ze jej nie masz. Poczytaj o boreliozie.

Myszka, nie daj z siebie wariata zrobic :) szukaj co Ci jest, rob badania, czytaj w internecie, walcz o siebie :) trzymam kciuki.
aaaa i sie nie martw, od guli w gardle nie umrzesz, bo to tylko zludzenie, tam niczego nie ma, jakis stan zapalny jest, ale nie zatka Ci drog oddechowych.
betti1312, 2010-03-08 21:44:30
Tylko ze lekarze na oddziale neurologii byli pewni ze to borelioza!ale wyniki a bylo ich 4 rodzaje wyszly negatywnie!wiec oni mowili ze na 100% jej nie mam,wiec jak to z nia jest??bo juz nie rozumiem:(((gdy mialam rumien bralam przez miesiac antybiotyki.Boze to te wyniki moga byc nie 100%-ntowe???niby z rdzenia sa pewne!jutro ide do reumatologa wiec jak cos to napisze jak bylo!pozdroooo
betti1312, 2010-03-08 21:45:40
Aha jestem z Bydgoszczy.
~kicicici, 2010-03-09 09:58:29 (IP: 83.21.2***)
Betti gdzies na gazeta.pl/forum jest forum dot boreliozy, popytaj tam.
Generalnie borelioza rzadko wychodzi w wynikach, czasami trzeba przeprowadzic tzn *prowokacje antybiotykowa*. a to ze jej nie bylo w plynie rdzeniowym to bardzo dobrze, bo nie ma jeszcze neuroboreliozy, jest na razie ukladowa. Rumien jest 100% dowodem zachorowania o wiele silniejszym od wynikow badan. poczytaj. czytaj duzo, bo lekarze sa bardzo zacofani w tym temacie i musisz sama duzo wiedzy zdobywac zeby wiedziec gdzie z tym isc.
ten antybiotyk bralas zaraz po ugryzieniu kleszcza? pamietasz nazwe?

Nie polece Ci zadnego lekarza z Bydgoszczy niestety, ale poszukaj na tym forum na gazeta.pl - pytaj tam, ludzie Ci pomoga
betti1312, 2010-03-14 20:10:16
Witam,dziekuje za odp.kicicici:)))co do antybiotyku bralam Unidox przez miesiac,po 3 miesiac zrobilam wynik na borelke byl graniczny.lekarz jednak stwierdzil,ze jest wszystko ok i nie musze juz byc leczona bo jestem zdrowa!(jaka ja glupia bylam!!!!)rumien mialam mam potwierdzone to w zakaznym na pismie!tak se....minelo 1,5 roku i chaplo mnie!!bylam u reumatologa ale bez szalu,zrobilam wyniki moczu i krwi,bo okazalo sie ze nerki mi teraz siadaja!dowiedzialam sie ze jest badanie w Warszawie na borelke-niby jeszcze lepsze niz w Poznaniu,jakies badanie LTT-koszt 500zl.:))))))krew wysylaja do Niemiec.ciekawe czy cos to by dalo,gdybym je zrobila???!!!moze ktos wie cos na ten temat?bo juz powoli nie mam sil.coraz gorzej widze,cialo mi sztywnieje,miesnie szaleja itd.pozdrawiammmmmmmmm
~kicicici, 2010-03-15 09:48:54 (IP: 83.8.11***)
Betti, borelke bardzo ciezko zlapac w wynikach, najpewniej byloby sie podleczyc matronidazolem, on wypedza przeciwciala i wtedy mozna zlapac w wyniku chorobe.
Masz objawy boreliozy i musisz zaczac sie leczyc.
Wejdz na to forum na gazeta.pl i poszukaj tam namiaru na dobrego lekarza, ktory Cie poprowadzi. Chyba najlepiej trafic do dr Beaty chyba z Krakowa. Na forach nie mozna podawac nazwisk lekarzy ani numerow do nich, ale jak zapytasz o dr Beate to kazdy bedzie wiedzial o kogo chodzi.
Pewnie najpier dostaniesz serie antybiotykow, a potem dopiero wyniki warto zrobic, bo beda o wiele pewniejsze niz te sprzed antybiotykow. I jak juz sie potwierdzi ze to berelka to bedziesz kontynuowac leczenie. Dr Beata leczy bardzo dobrze z tego co slyszalam. powodzenia!!!
Odpowiedz
« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | »
Witaj, jesteś niezalogowany! Zaloguj się, albo zarejestruj.