avatar
Kaha IP: 83.23.235.**

717. Mój tata ma takie wyniki i nie wiem co robić? Pomóżcie!!

avatar
BRONKAKRZY IP: 83.23.73.**

jak co robić, natychmiast do lekarza!!!

avatar
zbynio415 IP: 89.79.180.**

Poleciłbym twojemu tacie -żółte grejpruty,po badaniu miałem 600, a norma wynosi 165, zjadłem (wypiłem sok ze skrzynki,tj.ok,10kg.)
Szklanka rano (na czco,szklanka wieczorem).Poupływie mniej więcej miesiąca czasu zrobiłem badanie i wyszło jak wyżej .Lekarka oczywiście przypisała to sobie,tylko,że na ten miesiąc odstawiłem leki.
Pozdrawiam Zbynio 415.

avatar
Ulka IP: 84.40.173.**

dziekuje za podpowiedź,mam tego az 950 i od zawsze mam wysokie trójglicerydy i tylko przepisuja leki na obniżenie cholesterolu a mnie juz wysiada wątroba od leków ,bo uważam z tłuszczami,nie objadam sie...ale mam stresujaca prace,mam niedoczyność tarczycy i sprawy hormonalne jak w tym wieku.../53 lata/pozdrawiam Ulka

avatar
przyjaciel IP: 83.7.187.**

ja też miałam podwyższony poziom trójglicerydów we krwi, o grejpfrutach nic nie słyszałam, ale na pewno trzeba ograniczyć spożywanie cukru i tłuszczów, polecam również dietę bogatą w kwasy omega 3 tj. świeże ryby-głównie szprotki, makrela, dorsz i łosoś, tuńczyka nie polecam ze względu na dużą zawartość rtęci. A dla tych co nie lubią ryb jest do kupienia w aptece suplement diety omega3 najlepie kupować te wzbogacone w witaminy A i E , potas czy kwas foliowy. Skutecznie obniżają poziom złego cholesterolu i trójglicerydów we krwi oraz regulują ciśnienie tętnicze chroniąc Twoje serce. Trzymaj się cieplutko :) Przyjaciel

avatar
paweł IP: 79.188.173.**

Dieta bogata w omega3 jest niezastąpiona badania światowe wykazały że 1000-1500mg EPA i DHA z grupy omega3 o 80% zmniejszają ryzyko nagłej śmierci sercowej, o 60% zmniejszają ilość zgonów z powodu zawału, o 30% zmniejszają całkowitą śmiertelność.
Do ryb wymienionych w poprzedzającym wpisie dodam śledzie i sardynki, małe ryby morskie mają w swoim mięsie znacznie więcej omega3 niż duże ryby, 10dkg dorsza zawiera 400mg omega3 a 10dkg sardynki 3600mg różnica jest miażdżąca. Co do suplementów najważniejsza jest zawartość kwasów EPA eikozapentaenowego i DHA dokozaheksaenowego z grupy omega3 których łącznie powinniśmy przyjąć 1000-1500 mg dziennie (nie mylić z olejem zawartym w kapsułce). Dodatki witaminowe są w tym przypadku mniej ważne. Godnym polecenia jest BioCardine i Omacor preparaty najwyższej jakości choć ten drugi podobno zbyt mocno stężony a zatem bardziej oddalony od natury.

avatar
SŁAWEK IP: 213.77.116.**

czy ktoś może mi podać dobrą dietę na obniżenie poziomu triglicerydów ?
moje wyniki:
- cholesterol 500 mg/dl (norma 120-200)
- hdl-cholesterol 27 mg/dl (norma 35-80)
- triglicerydy 4223 mg/dl (norma(49-148)
- wsk. aterogenności 17,8 (norma 1,8-3,8)

avatar
Ata IP: 193.19.125.**

mi znacznie, bo aż o 2000 spadły TRG po ostrym zapaleniu trzustki... nie chcę straszyć, ale tak było. żadne leki, ani Lipanthyl ani atoris ani sok z grapefruitów nie pomógł. Picie oliwy z oliwek również, dieta beztłuszczowa, bezcukrowa, lekkostrawna także. A po OZT TRG spadły do 990 (najwięcej miałam 3840, chociaż jak wiadomo przy tak wysokim stęzeniu nie da się oznaczyć na 100% TRG.
Teraz moja dieta zawęziła się dodatkowo - wykluczyłam produkty, których po OZT jeść nie mogę. Wyglądam jak cień (w sumie fajnie jest schudnąć, ale aż tyle?????)
powodzenia w walce z tłuszczami!

avatar
busia IP: 80.54.173.**

mojemu wujowi trójglicerydy spadły z 227 na 90 po zażywaniu wyciągu z karczochów oraz pił kefir na grzybku tybetańskim.Odstawił statyny,bo po nich bolały go łydki i wątroba.Ck -kinaza kreatyny po statynach wzrosła mu do 400,a po kolejnym miesiącu do 880!!! Odstawił i zastosował dietę wg.artykułu w internecie pt.,,Cholesterol i trójglicerydy ** S.Gromadzkiego.Dużo ćwiczy i stosuje nadal dietę.Schudł 7 kg,co nie jest bez znaczenia.Dziwi mnie ,że lekarze zamiast najpierw przez trzy miesiące obniżać cholesterol dietą,ćwiczeniami,ruchem,odpowiednim odżywaniem i schudnięciem co najmniej 6-8 kg---od razu przepisują leki szkodliwe dla mięśni i wątroby.A pacjentowi nawet nie mówią,że odżywianie ,ruch i schudnięcie może doprowadzić do znacznego obniżenia cholesterolu bez skutków ubocznych .

avatar
basia IP: 80.54.173.**

DO ULKI--Ulka ,rzuć te leki,bo ci wątroba wysiądzie.Mięśnie cię nie bolą?Zastosuj odżywianie obniżające cholesterol przez co najmniej 3 miesiące.Co miesiąc badaj chol*HDL,LDL,trójglicerydy.Oraz kinazę kreatyny.Alat iAspat.Zastosuj zioła klimuszki odtruwające wątrobę,następnie ,,Cynarex** lub wyciąg z karczocha,Venoforton na poprawę krążęnia i przeciwmiażdżycowo [to nalewka ziołowa z herbapolu.Odżywiaj sie wg.diety antycholesterolowej.Staraj sie schudnąć 5-7% masy ciała.Już samo schudnięcie obniży poziom chol.Jedz codziennie do 2 łyżek otrąb owsianych,1-2 łyżki oliwy extra vergin,2-3 łyżeczki mieszanki zmielonych nasion wiesiołka i dyni[proporcja 1:1],raz w tygodniu kup 2 makrele wędzone i zrób pastę do chleba: składniki:2 białka jaj na twardo,2 żabki czosnku,2 ogórki kwaszone,kilka łyżek oliwki extra wergin,posiekać ,wymieszać.Dwa razy w tyg. na śniadanie jeść trzy duże cebule duszone na oleju,posolić,doprawić ziołami prowansalskimi,i zmiażdżonym ząbkiem czosnku,czase można pod koniec wbić jedno jajko.Jest to pyszne.Życzę powodzenia.

avatar
alutka IP: 80.54.173.**

na obnizenie trójglicerydów jest najlepszy wyciąg z karczochów.Oczywiście z towarzyszeniem odżywiania obniżającego cholesterol i codziennej aktywności fizycznej{ np.szybkie marsze,pływanie czy rower w plenerze lub treningowy}.Otręby owsiane,a także mielone nasiona wiesiołka i dyni.-2łyżeczki dziennie,a otreby-2łyżki.Leki chemiczne to ostateczność.Szkodzą na wątrobę i na mięśnie.Najpierw przez TRZy miesiące trzeba samemu leczyć się dietą ,co miesiąc mierzyć chol.całk.,LDL,HDL,i trójglicerydy.Zapisywać w tabelce i z radością podziwiać jak wyniki przybliżają sie do normy.I nie zapominać o codziennych ćwiczeniach i schudnąć kilka kilogramów.EFEKT MUROWANY.

avatar
Zofka IP: 77.255.38.**

Też miałam wysoki poziom trójglicerydów. Stosowałam dietę niemal beztłuszczową, cukrów też niewiele jadłam, brałam leki a tróglicerydów nie ubywało a w zamian pojawiły się początki melanozy jelit. Wskutek sugestii córki, która stwierdziła, że i tak nie mam wiele do stracenia zastosowałam dietę optymalną dr Kwaśniewskiego. Trójglicerydy zaczęły spadać. Całkowity cholesterol 170, chociaż zbyt mało HDLi a zbyt dużo LDLi. Po około dwóch miesiącach zarzuciłam ścisłą dietę ale nadal ograniczam węglowodany natomiast nie ograniczam tłuszczów ani białka. Jem to na co mam ochotę. Wynik badania sprzed kilku dni: Całkowity cholesterol 207 (a więc 7 ponad normę ale to zaledwie 3,5%, trójglicerydy 83, HDL 36,9, LDL 154 (o około 15% za dużo). Ale myślę, że wiele osób marzy o takim wyniku. Od biochemików z habilitacją jak również z różnych publikacji wiem, że tłuszcz który zjadamy nie przechodzi w wyniku metabolizmu w tłuszcz a wątroba produkuje cholesterol z węglowodanów. W przypadku diety nisko tłuszczowej wątroba może wpaść w histerię i zacząć bronić organizm przed zagładą produkując nadmierną ilość cholesterolu, bo jest on bardzo w organizmie potrzebny. I tak chyba było w moim przypadku bo im mniej tłuszczów jadłam, tym wyższy miałam cholesterol. Ale lekarze wciąż są retro w stosunku do najnowszych badań biochemicznych i każą pacjentom ograniczać tłuszcze zamiast węglowodany.

avatar
sania IP: 95.41.132.**

Witam mam do sprzedania 2 opakowania leku OMacor 1000mg lek jest nowy w kartoniku z terminem do2014roku. Lek byl kupiony za 151zł jest nawet cena na opakowaniu z kodem oczywiscie tanej sprzedam.w razie zainteresowania prosze o kontakt pod adresem moto-tec@wp.pl wysle nawet za pobraniem.

avatar
ula do ulki IP: 188.107.205.**

59 lat zazywam ostropest -rewelacja !*!* cale zycie mialam problemy z trojglicerydami i cholesterolem od 3-ech miesiecy zazywania ostropestu lekarze sa zdziwieni poprawa.ula zazywaj to tez!VOLL NATUR

Twoja odpowiedź