avatar
heloo222 IP: 87.206.201.**

Na badaniach krwi wyszły mi :

Monocyty 15,3 % normie 2,0 - 12 ,0
Eozynofile 4,1% nnorma 2,0 - 4,0
neutrofile 49,7% norma 50,0 - 70,0

reszta w miare w normie. Te monocyty troche tak bardziej sa powiekszone, czy sa jakies powody do niepokoju, co to może oznaczac i czy warto powtórzyć badania za jakiś czas badz udac sie z tym do lekarza?

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

Co znaczy reszta w miare w normie ????Takie niewielkie odchylenia nie są jakoś specjalnie niepokojące .A dlaczego robiłeś morfologię ?Czy masz jakieś objawy ?Możesz miec jakas infekcję lub być tuż po .A dla świętego spokoju idz i pokaz lekarzowi .

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

Napisze wszystko, moze tak bedzie lepiej cos powiedziec czy nie ma powodow do niepokojów.

leukocyty 6,35tys norma 4,00 - 10,00
errytrocyty 5,05mln, 4,2 - 5,4
hemoglobina 14,4g/dl, 12,0 - 16,0
hematokryt 41,40 % 37-47
MCV 82,0 fl 81,0 - 97,0
MCH 28,5 pg 28,0 - 32,0
MCHC 34,8 g/dl 32 - 36
RDV 12,5 %
Płytki krwi 224 tys, 150 - 400
MPV 12,1fl
PCT 0,3%
PDW 15,60 fl.
P-LCR 42,3%

Limfocyty 30,6% 25,0 - 40,0
Monocyty 15,3%, 2,0 - 12,0
Eozynofile 4,1%, 2,0 - 4,0
Neutrofile 49,7%, 50,0 - 70,0
Bazofile 0,3%, 0,0 - 1,0

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

Tzn. badania robiłam jakiś czas temu gdy zaczeły się moje objawy : burczenie w brzuchu, zmęczenie,gazy bole glowy.. teraz się nasiliły i postanowiłam przejżeć jeszcze raz te wyniki. Objawy : zmęczenie, burczenie w brzuchu, przełyku, bóle brzucha, odbijanie się, nic mi się nie chce nawet wyjść z domu, brak sił..

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

Sama morfologia jest ok .Przepraszm za rodzaj męski ale po nicku nie można było określić płci za bardzo .Nie miałas jakiejś infekcji ostatnio ?

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

I pogorszenie się widzenia

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

To pobierz jakiś czas Ranigast bądz jakiś Omeprazol -tak ze 2 tyg.Warto by na to zmęczenie zrobić hormony tarczycy .Pobierz jeszcze jakiś probiotyk na te jelita -spytasz pani w aptece to ci doradzi jakis dobry typu .Trilac -ze 2 opakowania możesz zjesc .

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

Robiłam pare dni temu gastroskopię, więc może tam coś wyjdzie. Brałam polprazol nie wiem czy to coś podobnego, ale po tych tabletkach było wiele gorzej (glosne burczenie), ogolnie zle sie czulam po tych tabletkach. A czy przy chorobach tarczycy występują guzki na szyi ?

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

Zalezy w jakiej okolicy te guzki .Jeśli w okolicy tarczycy czyli z przodu na granicy mostka z okolica krtani to tak .Jelsi gdzie indziej to moga to być powiększone węzły chłonne .To też trzeba wyjasnić .Może jakaś infekcja cię toczy ???A na jelita to ten probiotyk kup .

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

Wyżej są z lewej i prawej strony dość duże, pokazywałam to pani doktor, ale powiedziała, że to normalne. Kupie probiotyk, jutro zobaczę wyniki tej gastroskopi, ale myśle, że to chyba coś z jelitami by było, a nie z zoladkiem. A czy takie objawy mogłyby być ze stresu, przez psychike *wytworzone*? Bo lekarze zawsze mówili, że to pewnie przez stres, tak samo moja matka. Mam alergie, nie wiem czy to może mieć jakiś związek.

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

Nerwica i stres moga powodować wszystkiE objawy nawet maskowac się pod przykrywką chorób neurologicznych ale najpierw trzeba poszukac i wyeliminować ewentualne inne choroby .Jeśli pani doktor stwierdziła że te guzki to norma ...hm ....to chyba tak jest i może po prostu wyczułaś jakieś fizjologiczne chachmęcie szyi bo tam jest takich sporo ;)Jęlsi są równolegle rozmieszczone to wskazuje na fizjologię .Stres może dawać objawy jelitowe jak najbardziej .Dla świętego spokoju zrób jeszcze tsh tarczycy .Probiotyk przywróci naturalną florę jelit i na pewno nie zaszkodzi .Gdzies mi się obiło o uszy że przy chorobach tarczycy jest wydzielane za mało kwasu solnego być może po Polprazolu czułas się jeszcze gorzej dlatego ale ręki sobie nie dam obciac .Być może stres ,jakas przebyta infekcja i zaburzenia hormonów nałożyły się i dlatego takie objawy .Najważniejsze że się wziełaś za siebie i zaczełas badania .

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

No infekcja to też prawdopodobne, bo też często sikam nawet jak mało wypiję. Dziękuje bardzo za poświęcenie mi czasu :) :*

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

A poziom cukru ????!!!!!! Był robiony ?Zmęczenie i częste oddawanie moczu może się równać cukrzyca .....

avatar
ania05 IP: 83.30.202.**

NO i badanie moczu też można sobie zrobić jak już się zaczeło badać .Kosztuje nawet prywatnie kilka złotych a może dużo powiedzieć .

avatar
autorka IP: 87.206.201.**

Też było robione, no ale to jakoś na początku tamtego roku. Mocz wszystko było ok, cukier 89